Co napsala J. K. Rowling Danielu Radcliffovi poté, co se dozvěděla, že právě on bude hrát Harryho Pottera?

Redakce

Co napsala autorka knihy o Harry Potterovi J.K. Rowling Danielu Radcliffovi, když se dozvěděla, že právě tento herec bude ztvárňovat ve filmu hlavní postavu příběhu o čaroději? Přečtěte si její dopis.

„Danieli, právě jsem se dozvěděla úžasné novinky. Gratuluji ti, že jsi vyhrál casting na Harryho Pottera, čarodějnického chlapce, který z mojí hlavy vyskočil do knihy. Když jsem před deseti lety dostala ten nápad napsat o klukovi, který přežil, v mých nejdivočejších britských myšlenkách by mě nenapadlo, že se to dostane na stříbrné plátno!“ psala spisovatelka herci.

„Podle mě se oblíbenost Harryho Pottera u lidí odvíjí od toho, že je nejen magický, ale taky jako já nebo ty. Je chytrý a milý, někdy rychlý, jindy pomalý, umí hadí řečí, ale nikdy by nesnědl myš, je statečný, ale někdy taky největší zbabělec, jakého znám,“ pokračovala J. K. a napsala mu, o čem zhruba bude scénář.

„Harry není jen kluk se slavným jménem a s jizvou na čele, je to reálná postava, literárně myšleno. Pokud na to budeš myslet, až budeš před kamerou, povedeš si skvěle! S Harrym budete růst po boku. Sice nebudeš Draco, ale i tak to podle mě bude sranda. Jo a pokud ti to ještě nikdo neřekl, není v plánu, aby měl Harry Potter manželku, ale to se může změnit,“ dodala a jak víme, změnilo se to. Harry se oženil s Ginny Weasley, sestrou svého nejlepšího kamaráda Rona.

Video: Jak vypadalo první čtení scénáře Harryho Pottera s hlavními herci

Český vs. slovenský překlad Harryho Pottera: Jak se s tím popasovali naši bratia?

Témata:,