Co o vás druhým prozradí vaše boty?

Redakce

Nejen šaty, ale i boty dělají člověka. Ti, kteří o tom vědí, s tím kalkulují a některé botičky si kupují vyloženě na efekt. Pořizují si tak i vlastnosti, které ve skutečnosti nemají. Budeme se věnovat botám společným pro muže i ženy, aby to bylo fér.

Podle souhrnu různých univerzitních výzkumů v USA a módních studií mají boty kromě ryze praktické funkce i funkci „vysílače“ neverbálních signálů naší osobnosti. A není to jen tak triviální, že drahé boty říkají něco o výši platu a divoce barevné o tom, že jste extrovert.

Sportovní obuv. Jste emocionálně stabilní. Máte menší tendenci být náchylní k různým úzkostem, jako je strach z opuštění milovanými nebo závislost na nich. Mohli bychom si myslet, že pestrobarevné sportovní běžecké boty znamenají extroverta, ale dle výzkumů tomu tak není. Vtipně vypadající boty ještě neznamenají vtipného majitele.

Kotníkové tenisky. Nositel je odměřený, introvert, pohodář a svědomitý. Nicméně, pokud je nosíte i ve 30 a výše, tak jste trošku nevyzrálá osobnost. Také se neberete až tak moc vážně. Dobré je, že asi chcete a můžete být mentálně pořád „mladý“.

Ultra módní. Je to tak, to znamená vysoký příjem. Nějaký stereotyp ve vnímání tu je. Neznamená to ale, že jste méně příjemní nebo více volnomyšlenkářští. Lidé, co nosí zcela nové a výborně udržované boty, se bojí vztahů a dají hodně na mínění druhých a to jak působí.

Onošené, udržované. Tak takové střevíce napovídají o extrovertech, co mají rádi společnost a i nějakou tu pozornost. Údržba svědčí o svědomitosti. Trocha ošuntělosti pak o liberálnosti a toleranci.

Nudně vypadající. Znamená, že vám je jedno, co si o vás druzí myslí. Máte problém navazovat vztahy. Můžete být chladní a trochu dominantní.

Galerie: Jaké boty se budou nosit na podzim?

Galerie: Boty, ve kterých chodit nechcete

 

Motorkářské. Pokud jsou šněrovací a kotníčkové, říká to, že jste rezervovaní, egocentričtí a nedůvěřiví. Také si věci rádi děláte sami a po svém. Jste také chytří, citliví, agresivní a drsní zároveň. No to je kombinace…

Sandály, žabky. Sandály u žen na pláži navozují, že by to mohla být graciézní kráska. U mužů v kombinaci s ponožkami je to – opravdu nebrat. Žabky u mužů a ve městě jsou příznakem chudoby. Jinak je to o vyrovnané pozitivní mysli.

Mokasíny. Jsou takovým ukazatelem možného egotripu. Majitel se o sebe určitě hezky stará, ale postará se i o vás? Je tím myšleno, že ho nebo ji budete muset pořádně oprašovat. A to je po nějaké době docela pruda.

Výše uvedené nelze asi brát jako 100% potvrzení osobnostních črt a charakteru člověka. Nicméně jako ukazatel, který napoví, to je určitě trefné. Takže až příště uvidíte někoho třeba na platformách, je asi trošku výstřední a má rád Instagram.