Co si dopřát na jaře? SMOOTHIE! Recepty zde

Redakce

Smoothie je mixovaný ovocný či zeleninový nápoj, který může být i kombinací obojího plus dalších surovin, jako jsou semínka či ořechy. Pokud si ho uděláte doma, máte jistotu, že je bez přidaného cukru nebo konzervantů. Jaké smoothie recepty vám rozzáří jaro?

  1. Jarní zelené smoothie – Budete potřebovat: Hrst řeřichy, jedno jablko, půlku zmraženého banánu, jednu čtvrtinu avokáda, led a vodu, která nápoj naředí. Vše poté společně rozmixujete.
  2. Červené smoothie s jahodou a rebarborou – Na toto vynikající smoothie budete potřebovat: Jeden a půl šálku jahod, jeden a půl šálku řeřichy, jeden a půl lžíce medu, jeden a půl šálku mléka a dvě třetiny hrníčku acai. Vše opět společně rozmixujete.
  3. Zelené smoothie s rukolou – Možná to zní zvláštně, ale chutná skvěle! Budete potřebovat: Dvě zelená jablka, zázvor, limetku, hrst rukoly a vodu. Jste zvědaví, jak to chutná?
  4. Kokosové smoothie s papájou – Skvělý hydratační drink, který potěší vaše tělo. Budete potřebovat: Kokosové mléko, jednu papáju (bez semínek), dvě lžíce medu, šťávu z limetky, jednu čtvrtinu hrnku lněného semínka, řecký jogurt a led. No nezní to božsky?
  5. Mátové smoothie – Tohle si zamilujete, budete potřebovat: Tři čtvrtiny kelímku jogurtu, jednu čtvrtinu šálku máty, jeden šálek mandlového mléka, jednu čtvrtinu šálku čokolády, jeden šálek baby špenátu, javorový sirup na oslazení a kakaový prášek, kterým nápoj na závěr posypete. Pokud přidáte moc čokolády, tak bude mít nápoj hnědší barvu, chuť tím ale nezkazíte.

10 kávových faktů aneb zajímavosti, které byste měli vědět, pokud pravidelně pijete kafe

ŠEST způsobů, jak začít s fitness a vydržet u jarního cvičebního plánu