Co znamenají kérky celebrit?

Redakce

Z ozdoby, která dřív krášlila pouze kriminálníky, se stal masový hit. Kdo nemá tetování, jako by nebyl. Výjimkou nejsou ani celebrity. Některé své tělo zdobí s rozmyslem. Vybírají motivy, které vyjadřují jejich pohled na svět. Jiné si s výběrem kérky hlavu moc nelámou. Podívali jsme se na kůži několika z nich.

Demi Lovato. Zpěvačka se na Instagramu pochlubila mini tetováním na svém malíčku. Zdobí ho veselý smajlík. Jaké poselství se skrývá za tímto obrázkem? “Život je příliš krátký na to, abyste si nenechali potetovat malíček,” tvrdí hvězda.

Kylie Jener. To, že Kardashianovci drží pohromadě, je známá věc. Nikoho nepřekvapí, že třetím tetováním mladá modelka vzdává poctu svým prarodičům. Červený nápis, který kráska nosí nad loktem, je jméno její babičky. Mary Jo. Navíc napsané rukopisem dědečka.

Sam Smith. Na konci minulého roku se zpěvák nechal ozdobit hned čtyřmi obrázky. Jeden z nich nosí na prsteníčku v místě snubního prstenu. Dvě rovnoběžné čárky hlásají do světa jeho názor na svatby osob stejného pohlaví a rovnost všech. Už dříve prohlásil: „Přál bych si, aby gayové, lesby i transsexuálové mohli uzavírat sňatek kdekoliv a v jakékoliv zemi.“

Avril Lavigne. Avril má po těle pěknou řádku kérek. Nejoblíbenější je ale ta na zádech. Slovíčko od F na čtyři písmena je totiž to, které používá nejraději a nejčastěji.

Miley Cyrus. Na žebrech pod levým ňadrem zdobí zpěvačku nápis Just Breathe (Jen dýchej). Než začnete se všemi vtipy ohledně blondýn, které potřebují připomínat i dýchání, měli byste vědět, že je to památka. Přesněji vzpomínka na její kamarádku Vanessu a prarodiče, kteří zemřeli na rakovinu plic. „Připomíná mi to, že nemám brát věci jako samozřejmost. Dýchání, nejzákladnější věc v životě, a ani jeden z nich dýchat nemohl. Nechala jsem si to vytetovat k srdci, protože to je místo, kde všichni navždy zůstanou.” 

Lady Gaga. Vedle mnoha dalších kérek zaujme na zpěvaččině těle tetování na levé paži. Velký nápis v němčině je citát básníka Rilkeho a říká: „V nejtemnější hodině noci přiznej si, že bys chtěl zemřít, kdyby ti bylo zakázáno psát. A podívej se hluboko do svého srdce, kde se šíří tvé kořeny, a zeptej se sám sebe: Musím psát?”

Rihanna. Nad kotníkem má zpěvačka vytetováno ozdobným písmem letopočet 1988. Je to rok jejího narození. No, nikdy nevíte, kdy se vám zrovna tenhle údaj bude hodit, že? Zapomenout na to může každý, že jo. 

Tetování podle znamení: Máte to správné?

Galerie, kterou musíte vidět: Nejkrásnější sesterská tetování