Cohen se vrací do Prahy, do větší haly


Fenomenální kanadský písničkář Leonard Cohen se blíží ku Praze. Ani ne po roce se vrací do české metropole, aby tady v sobotu 29. srpna vystoupil ve vysočanské O2 Areně.

Leonard Cohen zpíval v Praze poprvé loni na podzim v beznadějně vyprodané bývalé Sportovní hale na Výstavišti v Holešovicích. Teď k nám přijíždí v rámci svého turné Leonard Cohen World Tour 2009 a bude vystupovat v největší pražské hale, do které už teď seženete jen nejlevnější lístky na sezení za 1090 Kč. Čeká se, že Cohen přijede se stejnou doprovodnou kapelou jako loni, vedenou basistou Roscoem Beckem, a s podobným repertoárem. Tedy s průřezem svojí kariérou.

Cohen se narodil v roce 1934 v hluboce konzervativní židovské rodině v Montrealu. Začínal jako básník a spisovatel, k hudbě se přiklonil ve druhé polovině 60. let. V roce 1967 vydal své debutové album Songs of Leonard Cohen. Zatím poslední deska Cohenovi vyšla v roce 2004 pod názvem Dear Heater. V roce 2006 vydal sbírku básní, říkanek, aforismů a obrázků s názvem Kniha toužení, která loni vyšla česky.

Poslechněte si Leonarda Cohena a jeho slavnou Hallelujah, jak ji zpíval loni v Praze

Leonard Cohen
Kde:
O2 Arena, Praha 9 – Vysočany
Kdy: 29. srpna
Čas: 20:00
Vstup: 1090 Kč v síti Sazkaticket
Oficiální web:  www.leonardcohen.com