Coldplay zase kopírovali, obviňuje je Andy Gallagher

Eva-Slesingerova

Britští oblíbenci Coldplay se zřejmě nálepky obšlehávačů hudebních nápadů nezbaví. Po kytaristovi Joe Satrianovi a zpěvákovi Yusufu Islamovi kapelu nyní obvinil zpěvák a textař Andy J. Gallagher. Prý mu pro svůj klip Strawberry Swing ukradla nápad z rok starého klipu k písničce Something Else.

Britská skupina Coldplay opět čelí obvinění z kopírování. Tentokrát si na ni stěžuje zpěvák a textař Andy J.Gallagher, který tvrdí, že  videoklip Coldplay k songu Strawberry Swing je až nápadně podobný jeho videu k písničce Something Else. Tento klip ale vznikl už loni.

Podívejte se na Something Else

Podívejte se na Strawberry Swing

http://www.youtube.com/watch?v=BYtk1Z0UUuE&feature=related

"I když nemůžu říct, že mě okopírovali úplně, oba klipy jsou si v mnoha věcech podobné. Je to nefér, protože Strawberry Swing bude pravděpodobně nominována na mnoho cen a už teď se o tomhle klipu v kontextu Coldplay mluví  jako o průlomovém. Režisér videa Something Else Owen Trevor měl přitom stejný nápad už před rokem," komentuje to Gallagher. Na svém webu Gallagher píše, že už v této věci už kontaktoval management Coldplay. "Chtěli bychom, aby nám vysvětlili, jak je možné, že oba klipy mají podobný scénář i styl," uvádí se v prohlášení.

Coldplay už dříve obvinili kytarista Joe Satriani a zpěvák Yusuf Islam, kteří tvrdí, že jejich písničky If I Could Fly  a Foreigner Suite "posloužily" jako materiál pro kopírování do hitovky Coldplay Viva La Vida. Podle posledních informací ale Satriani obvinění stáhl. Koule o tom informovala tady.  

Foreign Suite vs. Viva La Vida

Viva La Vida vs. If I Could Fly