Cool Yolanda sice nemluví americky, její beaty ale boří hitparády

Hana-Slivova

Ostré disko beaty v kombinaci se swingem 50. let, vlezlá italská fráze "fa fa l' americano" a kus písničky, která mluví o tom, jak těžké je chovat se jako Američan, když jste rodilý Ital. To je ve zkratce hitovka letošního léta - písnička We Speak No Americano, která vzešla ze studiové práce australské kapely Yolanda Be Cool.

pollYolanda Be Cool je australská skupina, která letos v zimě předělala spolu s producentem DCupem padesát let starou italskou písničku Tu Vuó Fa´ L´Americano (Tak ty se snažíš předstírat, že jsi Američan) zpěváka jménem Renato Carosone a textaře Nicoly Salerna.
Jednoduché disko skladbě We No Speak Americano (Nemluvíme americky), která kombinuje vlezlé beaty s dobovým swingem, se už několik týdnů velmi dobře daří v evropských hitparádách, teď se ale konečně dostala na britskou singlovou špičku.   

Oblíbené video
Skvěle zafungoval i klip, za měsíc a půl ho vidělo přes 1,5 milionu lidí. Retro video, které se nese v duchu němých grotesek počátku 20. století, vypráví příběh italského přivandrovalce, který by rád získal srdce jedné z vesnických dívek. Nemá ale peníze a navíc ho v osadě na americkém západě nikdo nechce. Ukradeným piánem sice chlápek nevydělá ani dolar, všechno ale nakonec dobře dopadne. Přesvědčit se můžete sami.

 

Originální verze Tu Vuó Fa´ L´Americano z roku 1958

Originální verze klipu s novou hudbou

Témata: