Cynthia Nixon alias Miranda: Ve filmu žije s mužem, ve skutečnosti s ženou


Cynická a realistická právnička, která všechny kolem sebe uzemňuje sarkasmem, ale ve svém emocionálním životě občas plave, to je Miranda Hobbes. V Sexu ve městě si roli vysoké zrzky zahrála Cynthia Ellen Nixon, narozená ve znamená berana.

Beraní tvrdohlavost sdílí Cynthia Ellen Nixon (44) se svou seriálovou postavou. Miranda tvrdě dře v právnické kanceláři, Cynthia se realizuje na poli „prken, co znamenají svět“, spolu s kolegy, mezi nimiž nechybí ani Sarah Jessica Parker, založila divadelní společnost Drama Dept.

Divadlo bylo Cynthiinou velkou láskou od mládí, v roce 1988 zazářila na shakespearovském festivalu v New Yorku v roli Julie. Na filmovém plátně ztvárňovala inteligentní a cílevědomé ženy, ve filmu pro HBO si zahrála roli Eleanor Rooseveltové, hrála také v první sérii úspěšného seriálu Dr. House. Malou roli dostala v oscarovém Amadeovi Miranda (NIxon) a Carrie (Parker)Miloše Formana, kde ztvárnila ubrečenou služku.

Pro diváky celého světa však stále představuje hlavně Mirandu, za kterou byla nominována na cenu Emmy. Díky Mirandě si také tato přírodní blondýnka barví vlasy doruda.

Nic v životě jsem nechtěla tolik, jako děti
Dalo by se říct, že Cynthia nejvíce koresponduje se svou seriálovou rolí. Jedna odlišnost tu ale přece jen je. Na rozdíl od Mirandy žijící se svým manželem Stevem je tato herečka bisexuálně orientovaná. V roce 2008 veřejně oznámila, že už 5 let žije ve vztahu s Christinou Marinoni. Než potkala svou osudovou lásku, byla vdaná za anglického univerzitního profesora Dannyho Mozese, se kterým má dvě děti. „Nic jsem v sobě nedusila,“ říká Cynthia o převratu ve svém osobním životě. „Nebylo to tak, že bych dlouho skrývala část mého já. Prostě jsme potkala tuhle ženu a zamilovala se,“ prohlásila o své změně orientace.

Cynthia také přiznává, že není zdaleka tak striktní jako Miranda. Stejně jako postava právničky i Cynthia si nemyslí, že manželství je něco, co člověk nutně potřebuje ke štěstí, roli matky ale naopak bere odpovědně. „Mít děti je snad jediná věc, kterou jsem v životě opravdu chtěla,“ říká herečka.

Věděli jste…
…že Cynthia Nixon před několika lety onemocněla rakovinou prsu? Boj s nemocí ale prozatím vyhrála. Přestože je seriál Sex ve městě včetně její Mirandy kultovní záležitostí, Cynthia přiznává, že co se popkultury týče, je ona sama úplně mimo.