Dan Bárta v Praze zakouzlí s Illustratosférou

Lubos-Prochazka

Zpěvák Dan Bárta a jeho kapela Illustratosphere vystoupí ve čtvrtek 23. září v domovské Praze - konkrétně v Paláci Akropolis na Žižkově. Zavítají sem v rámci Tour 2010.

Koncert pro záříjovou Prahu, tak Dan Bárta a jeho kapela vystoupení v "Akropoli" nazvali. Do hlavního města se partička přesune ze Slovenska, kde ji v nejbližších dnech čekají čtyři koncerty – mimo jiné v Bratislavě a v Žilině. Léto přitom nebylo pro Dana a jeho skupinu vůbec jednoduché. Na přelomu července a srpna museli kvůli nemoci rušit nebo přesouvat některé koncerty. Důležité je, že teď už jsou kluci v pohodě a budou moci v Praze svým fanouškům zahrát a zazpívat. Jejich předloňské album Animage  bylo tři týdny nejprodávanější českou deskou. Následovalo po desce Entropicture z roku 2003.

Křest alba s Robert Balzar triem
Od 30. září čeká Dana turné s Robert Balzar triem. V druhé polovině října vyjde jejich akustické album, které pokřtí 23. 10. na koncertu ve velkém sále Divadla Archa v Praze. Nahrávka bude obsahovat písně výrazných světových interpretů, jako jsou Sting, Björk nebo AC/DC. Objeví se i chorál z 13. století.

Dan Bárta a Illustratosphere
Kdy:
čtvrtek 23. září
Kde: Palác Akropolis, Praha 3
Čas: 19.30
Vstupenky: 350 Kč ke stání v Paláci Akropolis

Podívejte se, jak letos Dan vystupoval na výstavě Expo v čínské Šanghaji