Dara Rolins licitovala o honoráři. A vytlačila Ivetu Bartošovou


Starší ročníky znají především Darinku Rolinsovou, která zpívá v princeznovských šatičkách v televizi. Ti mladší poslouchají její taneční desky a potkávají ji v proslulých nočních klubech. Dara Rolins usedne podruhé do poroty SuperStar; spolu s Pavolem Haberou hodnotila soutěžící už ve třetí slovenské řadě. Dalšími porotci „federální“ soutěže jsou Ondřej Hejma a Marta Jandová.

Účast v porotě Česko Slovenské SuperStar Dara Rolins zvažovala, prý hlavně proto, že bude nucena vždy na dva dny opustit svou roční dcerku Lauru. Po tu dobu bude potomka hlídat otec, Matěj Homola, frontman kapely Wohnout. V médiích se také probíralo, že si vymohla ze všech porotců nejvyšší honorář. Sama Dara se k financím nechtěla vyjadřovat, ale přiznala, že první nabídka ji nenadchla. A dokonce proběhla zpráva, že z poroty vytlačila svou rivalku Ivetu Bartošovou. V době, kdy žil s Ivetou muzikant Ladislav Štaidl, prožil údajně milostný románek i s Darou…

Dara Rolins si zazpívala i jako porotkyně slovenské SuperStar

Darinka Rolincová se proslavila ve 12 letech, kdy s Karlem Gottem nazpívala slavný duet Zvonky štěstí, kterého se prodalo přes 200 000 kopií a který dobýval hitparády i v Rakousku, Německu, SSSR a Švýcarsku. Roztomilou Darinku tehdy zbožňovalo celé Československo, pravidelně natáčela desky a umisťovala se na čím dál vyšší pozici v anketě Zlatý slavík.

Poslechněte si Darinku s Karlem Gottem v písni Zvonky štěstí

http://www.youtube.com/watch?v=5oJG2va5yYk&feature=related

…a ještě jednou totéž pro Gottovy německé fanynky

http://www.youtube.com/watch?v=NqlTcC62Ujo&feature=related

V devadesátých letech spolupracovala s legendární černošskou skupinou Kool & The Gang na albu Unite a začala se pohybovat v zahraničním showbyznysu. Své album What You See Is What You Get, vydané roku 1996 mnichovskou BMG, nazpívala v angličtině a považuje ho za start nové kariéry Dary Rolins.

Později se Darina stala součástí formace Sexy Dancers, která získala tři ocenění české Grammy. Moderovala české i slovenské televizní pořady, na svých dalších deskách spolupracovala s různými DJ´s, absolvovala klubová turné, je spoluzakladatelkou proslulého klubu Duplex. Na albu D1 se podílela i jako skladatelka a textařka a v rámci její propagace vyjela ve spolupráci s firmou AVON na velké charitativní turné  na podporu boje proti rakovině prsu. Loni vydala další album D2 a její song Slowly zremixovaný MJ Coleem se několik týdnů držel na předních příčkách hitparády britské stanice BBC.

Poslechněte si Daru Rolins v písni Slowly

V poslední době se Dara věnovuje spíše rodičovským povinnostem, ale už připravuje novou desku a na letošek plánuje velký comeback.

Dara Rolins (7. prosince 1972) se objevila na televizní obrazovce už jako čtyřletá Darinka Rolinsová. Když bylo bratislavské rodačce deset let, absolvovala první koncertní turné a natočila první film Zázračný autobus. V roce 1983 vydala první sólovou desku, díky níž se stala nejprodávanější zpěvačkou v Československu. V Praze vystudovala hudební konzervatoř.

Témata: