David Hasselhoff se stal internetovým fenoménem. Jako zpěvák! Přidáte se?


Davida Hasselhoffa řadí kritika mezi nejhorší zpěváky. Na rozdíl od jiných, známý seriálový idol dokáže díky sebeironii ze svých nedostatků vytěžit přednosti. Kdo ví, možná si ho zamilujete i vy a přidáte se k iniciativě Get Hasselhoff to Number 1.

Hvězdná kariéra Davida Hasselhoffa odstartovala roku 1982. Jako třicetiletý získal hlavní roli v seriálu Knight Rider. I když si postavu Michaela Knighta a jeho super inteligentního auta KITT oblíbili diváci po celém světě, natáčení trvalo jen čtyři roky. Ideálním pokračování jeho seriálové kariéry byla Pobřežní hlídka. Od roku 1989 až do přelomu milénia zůstal David věrný své roli Mitche Buchannona.

Seriálový hrdina zatoužil po pěvecké kariéře
Souběžně s hereckou kariérou se snažil proniknout do hudebních výšin. V roce 1985 vydal svou první desku Night Rocker.S příliš velkým ohlasem se nesetkala. David Hasselhoff se proto o čtyři roky později rozhodl vsadit na spojení herectví a zpěvu. Album Knight Lover připomínalo jeho seriálovou minulost, ve Švýcarsku se dostalo na 17. příčku hudebního žebříčku. Zpěvák se pak soustředil na německy mluvící fanoušky. Roku 1989 vyšel singl Looking for Freedom (Hledání svobody), který se v Německu, Švýcarsku i Rakousku vyšvihl na první příčky.

Poslechněte si Looking for Freedom

Přelomovou písní byl singl Hooked on a Feeling. Hasselhoffův zpěv a jeho pohybové kreace v kombinaci s videoklipem, ze kterého sršel amatérismus, vyvolal nečekanou reakci: píseň se stala internetovým fenoménem! David se s novou pozicí vypořádal po svém: posměváčkům vypálil rybník tím, že si zahrál zparodovanou verzi sebe sama ve filmu Vybíjená.

Poslechněte si Hooked on a Feeling

Stoupající obliba jeho písní na internetu vyústila v roce 2006 kampaní Get Hasselhoff to Number 1 (Dostaňte Hasselhoffa na 1. místo). Internetoví fanoušci si dali za úkol dostat jeho singl Looking for Freedom na první příčku britské hitparády díky vysokému počtu jeho stažení. Bývalá seriálová hvězda odpověděla s lehce ironickým podtextem prostřednictvím singlu Jump in My Car. Videoklip k písni paroduje hercovy začátky a jeho image ženského idolu 80. let. David v kožené bundě se snaží svést tři dívky, vyzývá je, aby naskočily k němu do seriálového auta KITT. Jedna z nich se nechá přemluvit. Ale po sdělení, že bydlí 84 mil daleko, jí herec za pomoci speciálního tlačítka raději katapultuje z auta.

Poslechněte si Jump in My Car

Neotřelý klip si na internetu opět našel své fanoušky. Od roku 2006 se proto iniciativa Get Hasselhoff to Number 1 soustředila na tento singl. Zatím se přihlásilo více než  40 000 Hasselhoffových fanoušků, což stačilo k protlačení singlu Jump in My Car na třetí místo. Vysněná první pozice zatím stále uniká.

Témata: