David Koller zahraje s Agon Orchestra. Koule bude u toho

Hana-Slivova

Pro netradiční spojení se rozhodl rocker David Koller. Na třech Koule.cz koncertech David Koller versus Agon Orchestra se v Praze, Brně a Plzni představí s tělesem, které se specializuje na soudobou vážnou hudbu. Spolu zahrají Kollerovy největší hity. Ke spolupráci bývalého frontmana kapely Lucie inspirovala deska Filipa Topola a Psích vojáků, kterou s Agonem nahráli v roce 2001.

Jsme tu s dalším dárkem. Po Koule.cz koncertech

. Celý projekt se jmenuje Koule.cz uvádí Davida Kollera versus Agon Orchestra.

Agon, který se specializuje na soudobou klasickou hudbu, vede umělecký šéf plzeňské opery Petr Kofroň, jenž produkoval Kollerovu poslední desku Tady a teď.

Koule.cz uvádí Davida Kollera
versus
Agon Orchestra

Praha – Státní opera: 26. 3. 2012 (vyprodáno)
Brno – Janáčkovo divadlo: 1. 4. 2012 (předprodej, předprodej v Ticketpro)
Plzeň – Velká synagoga: 5. 4. 2012 (vyprodáno)

Na Kouli chystáme soutěž o volné vstupenky na koncert podle výběru

"Už delší dobu jsem si říkal, že bych chtěl pracovat s někým odjinud. Michal Nejtek, který hraje v Agonu a aranžoval dvě opery s The Plastic People Of the Universe, mi jednou půjčil album Psích vojáků a Agonu. U posluchačů úplně propadlo, ale já jím byl nadšen. Aranžoval ho Petr Kofroň, který s ním udělal přesně to, co jsem si představoval," říká Koller. "Vždycky se mi ostatně líbilo spojení Beatles s producentem Georgem Martinem. Kapela si hrála svou hudbu a Martin dodával aranže," dodává.

Na koncertech zazní Kollerovy hity v symfonické podobě a vzdálených coververzích.

David Koller už s orchestrální úpravou svých písniček zkušenost má. S kapelou Lucie absolvoval v roce 2002 koncert ve Státní opeře. Písničky byly tehdy přepracovány pro symfonický orchestr a sbor.

Agon Orchestra a Filip Topol

Lucie v Opeře

 

 

Témata:,