Debbi jako Adele, Amy, Freddie, Robbie…

Hana-Slivova

Půl roku po prvním velkém klubovém vystoupení v Hard Rock Café a po sadě koncertů na letních festivalech stojí na pódiu daleko sebevědomější a jistější Debbi. S písničkami si pohrává jak s barevným balonem, a že s kapelou natočila jen jednu desku? Skladby od Queen, Coldplay nebo Adele v podání Debbi jsou taky zábavné. Ostatně, podívejte se na videa.

Na koncertech zpívá Debbi kromě coververzí písničky z jediné desky Touch the Sun. Hitovku Možná se mi zdáš předělala spolu s kapelníkem Martinem Ledvinou do akustičtější polohy, Touch the Sun je stejně rozverná jako v rádiu a La La live natáhla atmosféru prázdnin i do včerejšího podzimního klubu Roxy, kde Debbi zakončila Debbi v Roxyaktuální klubové turné.

Co na tom, že jí občas ujede tón, že bicí, za kterými Adama Kollera vystřídala Lenka Dundrová, si ještě musí sednout. Debbi a její kapelu vystupování baví a do hry se jim daří zapojit i publikum. Festivalová sezóna Debbi viditelně prospěla; na pódiu je jistější a lépe zachází se svým barovým hlasem. Oporu má v kytaristovi Ledvinovi i klavíristovi Ahmadu Hedarovi, jejichž vícehlasy a aranžérské libůstky fungují skvěle.

Nejzábavnější a nejvýraznější je ale Debbi ve chvílích, když zabere a do písničky se ponoří až po uši. Kromě superstárovské I Try od Macy Gray, která, podle zpěvačky samotné, nastartovala její hudební kariéru, kapela postupně zařadila do setlistu řadu dalších oblíbených coververzí.

Fantasticky vyšla Don´t Stop Me Now od Queen; kdo by řekl, že s těžkými party Freddieho Mercuryho se osmnáctiletá Debbi vypořádá jako protřelý chlap? I F..k You od Cee Lo Greena zní v podání holky s vypitým hlasem spíš sexy než obrhlouble a také Valerie od Amy Winehouse s Adelinou Someone Like You jsou skladby, do jejichž kůže se Debbi s celou kapelou obléká s lehkostí.

Jak dopadla Scientist od Coldplay, kterou jste Debbi vybrali v anketě na Kouli? Výsledek uslyšíte po klinutí na video. A vězte, že kapela měla na nácvik necelý týden. S klávesistou Ahmadem Hedarem si pak můžete dát hudební kvíz. Jaké skladby zařadil do své čtyřakordové koláže?

Debbi – Someone Like You (Adele)

Debbi – Scientist (Coldplay)

Debbi – Valerie (The Zutons, Amy Winehouse)

Ahmad Hedar – co dokáží čtyři akordy

Debbi
Praha, Roxy, 24. listopadu 2011

Témata:,