Depešáci se blíží, 25. června přijedou do Prahy


Jsou na dosah. Slavná britská kapela Depeche Mode dorazí už příští týden ve čtvrtek do Prahy. Vrací se sem po třech letech a bude vystupovat na už vyprodaném stadionu Slavie v pražském Edenu. Koncert měl přitom na mále...

Slavní britští Depeche Mode museli na jaře kvůli operaci zpěváka Davea Gahana, kterému lékaři po kolapsu před koncertem v řeckých Aténách diagnostikovali nejprve střevní chřipku, a potom rakovinu močového měchýře, zrušit 16 koncertů. Pražský termín ale zachovali, fanoušci si tedy mohli oddechnout. Kapela se v české metropoli zastaví v rámci turné Tour Of The Universe, které doprovází vydání nového alba Sounds of the Universe. Dobrou zprávou je, že v rámci šňůry přijedou „Depešáci“ do Prahy ještě jednou – a to příští rok 14. ledna, kdy budou koncertovat v O2 Areně ve Vysočanech. Vstupenky v ceně od 950 Kč do 1500 Kč jsou v prodeji od 10. června v síti Sazkaticket.

Recenzi nové desky Depeche Mode si přečtěte na Kouli.cz

Kultovní skupina Depeche Mode, která formovala a také výrazně ovlivnila elektronickou hudbu 80. a 90. let, je v současnosti kapelou tří mužů: Martina Lee Gorea, Andrewa Fletchera a vokalisty Davida Gahana. Všichni stáli v roce 1980 v anglickém Basildonu u zrodu skupiny, kterou pojmenovali podle francouzského módního časopisu. Už o rok později přestali používat kytary a vystačili si s elektronickými nástroji. Do dnešní doby skupina vydala 12 alb a prodala před 75 milionů jejich kopií.

Podívejte se na světovou premiéru singlu Wrong z poslední desky

Depeche Mode (UK)
Kde:
stadion Slavie, Eden, Praha 10
Kdy: 25. června
Čas: 19:00
Vstup: vyprodáno

 

Témata:, ,