Desetileté holky Diamond Cats zpívají o showbyznysu. Konkurence LuŠtěLy?

Hana-Slivova

Mají za sebou rozpad původní kapely, vystupovaly s Michalem Davidem a zpívají o úskalí showbyznysu. Řeč není o partě třicetiletých protřelých muzikantů, ale o čtyřech jedenáctiletých holčičkách. Říkají si Diamond Cats a „závodně“ začaly zpívat v době, kdy se většina dětí učí pořádně číst – v osmi. Jestli se chcete dozvědět, čemu se říká showbyznys, koukněte na jejich stejnojmenný klip.

Jmenují se Hanka, Týnka, Kristýna a Niki a je jim deset a jedenáct let. Všechny baví zpívání a tancování (každá už má za sebou nějaký ten úspěch z jedné pražské taneční skupiny), na fotkách u svých profilů na webu skupiny ale vypadají jako profesionálky s dětským obličejem. Těžko se ubránit dojmu, že tenhle projekt vznikl jen z čiré radosti z pohybu. V současné sestavě, jakkoliv to může znít bláznivě, zpívají zhruba rok; původní skupina 5angels, v níž většina dívek z Diamond Cats vystupovala, se totiž rozpadla kvůli vnitřním rozporům.

Poslechněte si pilotní klip Showbyznys od Diamond Cats

http://www.youtube.com/watch?v=xfVq-PNp1f8

Přestože (nebo právě proto?), že dívky jsou ve věku přechodu z prvního na druhý stupeň základní školy, na Facebooku mají skoro pět tisíc fanoušků, za sebou spolupráci s Michalem Davidem či Ewou Farnou a podle manažera Velichko Lozanova „tisíce fanoušků v Čechách i na Slovensku čekají, kdy vystoupí právě v jejích městě.“ Pan Lozanov také odpověděl na několik otázek, které se holčičí skupiny týkají. A vy můžete posoudit, jak na tom Diamond Cats jsou.

pollDiamond Cats budou někteří lidé srovnávat s jarním internetovým fenoménem, dívčím triem patnáctiletých holek LuŠtěLa. Jak na takové srovnání reagujete?
My osobně proti LuŠtěLa nic nemáme. Pokud je baví to, co dělají, ať v tom pokračují a mají pevné nervy. Vzhledem k profesionalitě celého našeho týmu jsme se ale zatím s žádným takovým srovnáním nesetkali.

Předpokládám, že dívky chodí na klasickou základní školu a tanci a zpěvu se věnují jen jako koníčku.
Do minulého školního roku chodily všechny holky na základní školu. Hanka se teď dostala na gymnázium Na Kavalírce, tak doufáme, že i tam budou Hanku podporovat, protože je to premiantka. Snažíme se, aby holky zameškaly co nejméně vyučovacích hodin. Tanci a zpěvu se věnují na maximum, denně několik. Holkám zajišťujeme privátní lekce angličtiny, hudební výchovy a několik stylů tance. O zpěv a hereckou a jevištní průpravu se stará Nikol Davídková.

Holky začaly pod manažerským dohledem zpívat, když jim bylo osm. Co na to jejich rodiče?
Když bylo holkám osm let, rodiče samozřejmě nevěděli, co od toho mohou čekat. Zázrak se ale podařil a holky jsou slavné. Po špatných zkušenostech s bývalým vedením bylo podmínkou, že holky budou v kariéře pokračovat jen s lidmi, kterým důvěřují. V současné době je konečně vše bez konfliktů a vznikla kromě toho i jedna velká rodina.

Kdo stojí za pilotním klipem Showbyznys, ve kterém se zpívá o polulární SuperStar?  
Písnička je nejen o SuperStar, ale komplet o dětském showbyznysu a o tom, co holky opravdu prožívají. Celý koncept songu vymyslela zmíněná Nikol Davídková, která holky učí zpívat a tancovat, holky ale hodně spolupracovaly na textu. Nám šlo nejvíc o to, aby se fanouškům klip hned neokoukal. Ta písnička je hlavně pro děti, i tak je v ní ale kus reálného života.

Plánují dívky v současné době nějaké koncerty či vystoupení?
Holky čeká účast v dětském televizním pořadu, Kristýnka si zahraje vedlejší roli v seriálu Ulice na TV Nova. Na konci září bychom měli točit duet s rapperem Dantem. Čeká nás v pořadí druhý videoklip na song Láska je v nás. Pravidelně navštěvujeme i základní školy. Věková hranice posluchačů je někde mezi 7 a16 let.

 

Témata: