Deska pro ty, kterým chybí léto

Lubos-Prochazka

Kdo miluje léto a s ním spojené taneční párty někde u moře, pak si při poslechu desky Enrique Iglesias – Greatest Hits přijde na své. Charismatický španělský zpěvák zařadil na album 15 svých velkých hitů a k tomu tři novinkové duety. Při poslechu vám určitě dojde, že syn slavnějšího zpěváka Julia Iglesiase je nejsilnější v romantických baladách plných kytar, v nichž se mísí španělština s angličtinou. Taneční songy mu však moc nesedí.

Album otevírá megahit Bailamos ze zpěvákovy první anglicky zpívané desky Enrique (1999). Ta byla v USA dvakrát platinová – stejnou cenu získala i v dalších 32 zemích světa! Kdekdo si při písni Bailamos vzpomene na film s Willem Smithem Wild Wild West, ve kterém zazněla.

Z úspěšné desky Enrique najdete na albu největších hitů ještě songy Be With You a Rhythm Divine. Ty, stejně jako píseň Bailamos, pro Enriqua napsalo autorské duo Paul Barry a Mark Taylor. Na kytaru v nich exceluje Adam Phillips. Všichni tři se s Iglesiasem podíleli i na další úspěšné desce Escape (2001), ze které producenti vybrali na album největších hitů např. velmi úspěšnou romantickou píseň Hero, v jejímž videoklipu se jako zloduch objevil herec Mickey Rourke. Z alba Escape nechybí ani balada Maybe nebo diskotékové písně Don´t Turn Off The Lights, Love To See You Cry a Escape, po které tehdy desku pojmenovali.

Poslechněte si "živě" Enriqueův hit Escape

Velký prostor dostaly na výběru také písně z loňského alba Insomniac. Rozjuchaná Do You Know?, ploužák Somebody´s Me a diskotéková Can You Hear Me se sice staly hity, ale už to není ono. Chybí v nich španělský náboj, který Enrique od roku 1995, kdy se stal známým, na svých deskách přinášel.

Na výběru největších hitů Enriquea Iglesiase najdete i duety. Např. jeden starší a hodně známý – Could I Have This Kiss Forever z roku 1999 s Whitney Houston. Narazíte i na tři dosud nevydané songy. Při poslechu písně Away s americkým zpěvákem Seanem Garrettem pomalu ani nepoznáte, kdy zpívá který. Další, tentokrát taneční duet, si Enrique střihl s mladou americkou zpěvačkou a herečkou Ciarou a jmenuje se Takin Back My Love. Celou desku pak uzavírá povedená romantická píseň Miss You s francouzskou zpěvačkou Nadiyou.

Enrique Iglesias : Greatest Hits
Stopáž 1:05:28, vyd. Interscope Records

Témata: