Desku plánují Katy Perry, Blink-182 i rappeři ve vězení

Hana-Slivova

Jestliže minulý rok se ve světě pop music skloňovala relativně nová jména jako Lady Gaga, Taylor Swift nebo Susan Boyle, ten letošní se podle všeho ponese ve stylu (velkých) návratů a pokračování. Nové desky chystají například Katy Perry, Eminem, Blink-182, My Chemical Romance, Lil Wayne, Goldfrapp nebo Missy Elliot. Specialitou jsou pak cédéčka rapperů, kteří se chystají do vězené nebo z něj budou čerstvě propuštěni.

Jednou z umělkyň, která o své chystané novince už pár vět prozradila, je cukrátková hvězdička Katy Perry. Následovník alba One of the Boys bude inspirován švédským poprockem typu Ace Of Bace a The Cardigans. Datum alba, se kterým ji pomáhá spolupracovník kapely Weezer Rivers Cuomo a Rihannin kolega Tricky Stewart, ale Perry neprozradila.

pollPokračování úspěšné desky Circus na rok 2010 plánuje znovuzrozená Britney Spears, zda to ale do prosince stihne, to se ještě neví. Na novinku se chystá i její bývalá konkurentka Christina Aquilera. Od její poslední desky Back to Basics uplynuly už téměř čtyři roky, nyní do studia k práci na elektrem olvivněném cédéčku přizvala zpěvačky typu M.I.A či holek z Ladytron. Podle slov Christiny se ale do natáčení naplno položí až po dotočení filmu Burlesque, ve kterém také figuruje. Ve snímku si zahraje dívku z maloměsta, která díky svému skvělému hlasu najde štěstí v losangeleském kabaretu.

Novinky ve svém táboře hlásí i sympaťačka Corinne Bailey Rae, která si před několika lety získala fanoušky singlem Put Your Records On z první eponymní desky. Život téhle soulové zpěvačce a skladatelce nepříjemně zkomplikovala smrt manžela, který se před rokem předávkoval metadonem, druhou desku The Sea proto Corinne vydá až 1. února. Podle informací vydavatelství EMI bude deska ovlivněna písničkáři Vanem Morrisonem a Jeffem Buckleym (

).
V březnu se s novou deskou Head First přihlásí dvojka Goldfrapp. Tihle styloví chameleóni hlásí další převlek, který popisují jako setkání italského disky a popu západního pobřeží 80. let.

Novinky v rocku
Nové desky plánují na rok 2010 i rockeři. Po albu The Black Parade se My Chemical Romance chystají vrátit „agresivněji“. Pomáhat jim bude producent Brendan O´Brien, který spolupracoval například s Pearl Jam a Brucem Springsteenem.
První album od roku 2003 vydají letos poppunkeři Blink-182. Bubeník kapely Travis Barker navíc chystá sólové album, jak se ale vyjádřil, prioritou je do poloviny roku 2010 dotáhnout do konce nahrávku kapely.
Zábavnou cédéčkovou a kreslenou show chystá také Damon Albarn se svými Gorillaz. „Půjde o vůbec nejpopovější nahrávku seskupení,“ prozradil před časem Albarn, který tak reaguje na úspěch instantních hvězdiček z různých pěveckých soutěží. K práci na desce si Albarn přizval opravdu slušnou směsku – slyšet bychom měli písničkáře Lou Reeda, rappera Snoop Dogga, rockovou kapelu The Horrors nebo Barryho GibbaBee Gees.

Poslechněte si Gorillaz

http://www.youtube.com/watch?v=4Ozb39Bgh9w&feature=fvst

Mám zbraně a nové album
V roce 2009 se s deskami Relapse a bonusovou Refill přihlásil potížista a skandalista Eminem, prý mu ale ještě něco nápadů a urážek zbylo a desky Relapse 2 bychom se měli dočkat letos. Stejně tak možná vyjde Detox jeho mentora, Dr.Dre.

Pět nejprodávanějších alb v historii:
Michael Jackson:
Thriller (1982) – 110 milionů
AC/DC: Back In Black (1980) – 49 milionů
Pink Floyd: The Dark Side Of the Moon (1973) – 45 milionů
Meat Loaf: Bat Out Of Hell (1977) – 43 milionů
Eagles: Their Gratest Hits (1976) – 42 milionů
Zdroj: ČTK

Jen týden před nástupem do vězení, 1. února, vydá svou další desku Lil Wayne. Nahrávka se jmenuje Rebirth a už teď ji kvůli chybě Amazonu vlastní 500 rapperových fandů. Případný úspěch bude už ale Wayne sledovat z poza mříží, kde si má odsedět  trest za nedovolené ozbrojení.  
Roční trest ve věznici si odpykává i americký rapper T.I., který byl v květnu roku 2009 odsouzen za pokus o koupi tří samopalů a dvou tlumičů, a také on plánuje po návratu na svobodu album.
Stejně přemýšlí i další uvězněný rapper, Gucci Mane. Desku The State vs. Radric Davis: The Appeal už má prý nachystanou. Z vězení, kam se dostal za porušení podmínky, by se ale měl dostat až na konci roku 2010. S novinkou by se po pěti letech měla přihlásit výrazná postava ženského rappu Missy Elliott. Nahrávka ponese jméno Block Party.
Desku ale nahrává i prostořeký Kanye West, který nedávno skočil do děkovné řeči zpěvačce Taylor Swift. Jak se West vyjádřil, přestává být rapperem a začíná být básníkem. Na Kouli si o tom přečtěte tady.