Desky v roce 2013: Chystají je Justin Bieber, Beyoncé i Eminem

Jana-Moravcova

Nové desky pro rok 2013 chystají například Depeche Mode, Beyoncé nebo Cher. Těšit se ale mohou i fanoušci Nicka Cavea anebo Queens Of the Stone Age a novinku připravuje též samotná Lady Gaga.

Kdo taky chystá nové desky v roce 2013

Arcade Fire

Termín: Konec roku
Nahrávací společnost Mercury Records, do jejíž stáje patří i Kanaďané Arcade Fire, potvrdila, že indie rocková kapela vydá své čtvrté album, na němž pracuje s Jamesem Murphym (LCD Soundsystem), během druhé poloviny letošního roku.
Poslechněte si Arcade Fire v YouRadiu

Backstreet Boys

Termín: Říjen
Kdysi nejslavnější boyband planety – Backstreet Boys – v průběhu letního Good Morning America turné oznámil, že si k dvacetinám naděluje osmou studiovou desku. Vyjít by měla na podzim 2013.
Poslechněte si Backstreet Boys v YouRadiu

Beyoncé

Termín: Prozatím nezveřejněno
Jen několik týdnů po narození dcerky Ivy Blue začala Beyoncé plánovat novinku pro rok 2013. Dohromady ji dává mimo jiné s Ryanem Tedderem z One Republic (zpráva).
Poslechněte si Beyoncé v YouRadiu

Justin Bieber

Termín: Leden
Půl roku po vydání třetího alba Believe (recenze) vypustí kanadský teen idol Justin Bieber do světa další nahrávku. O akustické, sedmiskladbové verzi alba Believe se rozpovídal na začátku prosince v show Ellen DeGeneres. Believe Acoustic, jak se má počin jmenovat, je naplánován k prodeji hned na konci ledna 2013.
Poslechněte si Justina Biebera v YouRadiu

Black Sabbath

Termín: Prozatím nezveřejněn
Devatenáctá studiová deska je prvním albem Black Sabbath od Forbidden z roku 1995 a první od roku 1978, na které bude za mikrofonem stát Ozzy Osbourne. O skladbách mluví kapela od léta 2012, termín vydání ale ještě neprozradila. Album by se mělo jmenovat 2013.
Poslechněte si Black Sabbath v YouRadiu

Bon Jovi

Termín: Březen
V lednu vyjde kapele Bon Jovi nový singl Beacause We Can, v březnu bude následovat celé album What About Now. A v létě se můžeme na Jona a spol. těšit v Praze.
Poslechněte si Bon Jovi v YouRadiu

Mariah Carey

Termín: Březen
Čtrnácté studiové album soulové divy Mariah Carey by mělo spatřit světlo světa v březnu roku 2013. Maminka dvojčat vydala v roce 201a lbum vánočních melodií, pro novinkové album připravuje údajně standardní kolekci hitovek, jak jsme zvyklí.
Poslechněte si Mariah Carey v YouRadiu

Nick Cave and The Bad Seeds

Termín: Únor
Nick Cave & The Bad Seeds
oznámili detaily 15. studiového alba. Novinka Push the Sky Away vyjde po pěti letech od předchozí nahrávky Dig!!! Lazarius Dig!!!. Desku si vzal producentsky pod palec Nick Launay, první singl se jmenuje We Now Who U R.
Poslechněte si Nicka Cavea v YouRadiu

Depeche Mode

Termín: Březen
Nový rok, nová deska, nové turné. Depeche Mode ještě nepatří do starého železa. Na novou desku se těšíme jako malí kluci (prý má znít jako legendární Violator), stejně jako na koncertní turné, které kapelu poosmné zažene do České republiky. Koncert je v plánu na 23. července 2013.
Poslechněte si Depeche Mode v YouRadiu

 

Eminem

Termín: Prozatím nezveřejněn
V srpnu 2012 Eminem v rozhovoru pro detroitskou rádiovou stanici Channel 955 prozradil, že na nadcházející rok plánuje nové album. Poté vydal limitovanou edici baseballové čepice inspirované týmem Detroit Tigers, která na boku nese ročníky, ve kterých vyšly všechny jeho předchozí desky. Na novince spolupracuje mimo jiné s raperem 50 Centem (jemuž letos snad konečně vyjde nové album Street King Immortal).
Poslechněte si Eminema v YouRadiu

Cher

Termín: Prozatím nezveřejněn
Pamatujete si Cher, ženu, jejíž tvář na rozdíl od těla nestárne? 22. listopadu 2012 jí vyšel singl Woman‘s World, nové album bude první od desky Living Proof z roku 2001.
Poslechněte si Cher v YouRadiu

Killing Joke

Termín: 16. duben
Na své třicáté páté výročí si Killing Joke s čele s Jazem Colemanem připravili kolekci singlů z let 1979 – 2012. The Singles Collection 1979 – 2012 vyjde v několika formátech. První variantou je troj CD, na dvou discích budou singly, na třetím naleznete raritní nahrávky. V super deluxe edici přibude kniha a plakát a box na cigarety.
Poslechněte si Killing Joke v YouRadiu

Lady Gaga

Termín: Jaro
Na materiálu pro své další album spolupracovala Lady Gaga s producentem Fernandem Garibayem. Práce na třetím albu rozjela již během turné Born This Way Ball a neskromně ho označuje jako šílenou a skvělou nahrávku. Deska by se měla jmenovat ARTPOP a vyjde na jaře roku 2013.
Poslechněte si Lady Gaga v YouRadiu

Katy Perry

Termín: Léto
Nové album v létě 2013? Kuloáry kolem popdivy Katy Perry mluví jasně. Temnější a dospělejší zvuk, méně rozjuchaných melodií. Čtvrté studiové album bude snad stát za čekání.
Poslechněte si Katy Perry v YouRadiu

My Bloody Valentine

Termín: Květen
Už v listopadu oznámil frontman My Bloody Valentine Kevin Shileds v rozhovoru pro hudební magazín NME, že by kapela mohla vydat novou desku. My Bloody Valentine nemluví jen tak do větru; novinka bude následovat po japonské hudebnín fetivalu Tokyo Rocks.
Poslechněte si My Bloody Valentine v YouRadiu

Pearl Jam

Termín: Prozatím nestanoven
Během prvníchměsíců roku 2013 by měli novinku dokončit i Pearl Jam, alespoň se o tom kapela zmínila v jednom z podzimních čísel magazínu Rolling Stone. Bude se jednat o desátou desku v pořadí, ta poslední zatím pod názvem Backspacer vyšla v roce 2009.  
Poslechněte si Pearl Jam v YouRadiu

Queens Of the Stone Age

Termín: Březen
Kampak se ztratil Josh Homme a jeho parta? QOTSA slibují novinku už šestým rokem. Mezitím si frontman Homme odskočil do jiného studia, aby nahrál album se superkapelou Them Crooked Vultures. Nová deska jeho domovské kapely je už ale snad v dohledu. Za bubny by měl dokonce usednout Dave Grohl.
Poslechněte si Queens Of the Stone Age v YouRadiu

Smashing Pumpkins

Termín: Prosinec
Billy Corgan a spol. začali na nové desce pracovat skoro hned po uvedení předchozí nahrávky Oceania (recenze). Optimistické prognózy kapely hovoří o vydání další desky již v prosinci 2013. Uvidíme, jak moc jsou tyhle odhady realistické.
Poslechněte si Smashing Pumkins v YouRadiu

Témata:,