Devět věcí, které můžete dělat v Londýně

Redakce

Londýn je přenádherným městem a právě proto je důležité, abyste si udělali čas na to prohlédnout si všechny zajímavé věci, které tam můžete vidět. My jsme pro vás sepsali seznam těch nejnavštěvovanějších, tak snad si něco vyberete.

  1. Tower of London zůstává stále jedním z nejpopulárnějších atrakcí v Londýně. Návštěvníci si mohou užívat zábavné prohlídky gardistů a dozvědět se nějaké příběhy o tomto historickém královské místě. Nezapomeňte, že si můžete prohlédnout i korunovační klenoty.
  2. Thames River Cruise je jednou z možností, jak vidět nádherný Londýn velmi zábavnou formou. Získejte jedinečný pohled na město z řeky a odhalte všechny ikonické orientační body, jako je Big Ben, London Eye a další skvosty.
  3. Westminster Abbey je ohromný gotický kostel, který je na seznamu světového dědictví UNESCO a nachází se za budovou parlamentu.
  4. Zámek Windsor je nejstarší obývaný hrad na světě, který si zamilujete. Vzhledem k tomu, že je to oficiální víkendová rezidence královny Alžběty II., tak má neuvěřitelně bohatou královskou historii. Návštěvníci si zde mohou prohlédnout úžasné komnaty a také nejmenší domeček na panenky.
  5. Hampton Court Palace je jedním z nejoblíbenějších londýnských paláců a kdysi byl palácem krále Jindřicha VIII. Rozléhající impozantní budova se chlubí nádhernými zahradami a světově proslulým bludištěm z živého plotu.
  6. Kultovní zvedací most Tower Bridge býval symbolem průmyslového rozvoje a londýnského rozšiřování. Rozhodně ho musíte navštívit.
  7. Navštivte domov princezny Diany a rodné bydliště královny Viktorie. Kensington Palace je ohromující budova v centru Londýna a slibuje úžasnou výstavu a prohlídku životů dvou již zmíněných dam.
  8. Londýnská ZOO je velkým lákadlem, pokud jste v Londýně třeba s rodinou. Naleznete v ní totiž širokou škálu exotických zvířat, která jen tak nikde neuvidíte.
  9. Nechte se vystrašit. Běžte na London Bridge a ponořte se do hloubky historického města a zjistěte něco o těch nestrašnějších zločinech a zabíjení, které se zde staly. Pokud máte odvahu můžete navštívit i hrobku, která je takovou vaší zkouškou, na co si trumfnete.

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete