DiCaprio si chce strašně zahrát Putina. A taky Lenina a Rasputina

Redakce

Hvězda filmu Zmrtvýchvstání ne a ne dostat Oscara – i když musí se uznat, že letos to pro sympatického herce vypadá velmi nadějně. Na co si ale nemůže vůbec stěžovat, jsou role. Má jich dostatek a většina z nich je zajímavá. Tenhle ambiciózní chlapík chce ale mnohem víc. A tak by prý jednou rád dostal roli jednoho z nejvlivnějších mužů světa.

Německému deníku Welt se jednačtyřicetiletý DiCaprio svěřil, že by ho nadchly i filmy o ruské historii, protože je podle něj natolik zajímavá, že by se dala číst jako nejlepší shakespearovská díla. „Role Putina by byla z herecké stránky naprosto úžasná. A Lenin by také nemusel být špatný. A klidně bych zkusil i Rasputina,“ rozesnil se hollywoodský idol.

Jeho zájem o ruskou kulturu lze vysvětlit tím, že část jeho předků pochází z Ruska (občas Leo i rád vtipkuje, že je vlastně „poloviční Rus“). A v roce 2010 označil sám ruský prezident DiCapria za „správného chlapa“ – stalo se to při jejich osobním setkání ohledně ochrany sibiřských tygrů. Takže možná i za tu chvilku stihl herec pár fíglů odkoukat. Na ruském internetu se tato zpráva pochopitelně rozšířila velmi rychle a bloggeři si tak vzpomněli na zaměstnance moskevského metra, který je slavnému herci velmi podobný (pravda, je o něco plnoštíhlejší) a mohl prý třeba Lea zaskakovat v některých scénách či projevit skrytý talent a roli mu sebrat.

Recenze na Revenant: DiCapriův nadherecký nadfilm obtěžuje svou dokonalostí

Nominace na Oscary: Kdo konkuruje Leonardovi DiCapriovi?

Témata:,