Díky za zvednutí zadku z postele


Cirkus, to je barvitá změť všeho, co máme rádi, navíc s notnou dávkou kýče. I nové album Britney Spears s názvem Circus nabízí směs romantických písní, tanečních melodií a songů, které můžeme jedině milovat, či nenávidět.

Přebal CD nás láká na Britney Spears, jakou si pamatujeme z dob, kdy ovládala hitparády s písní Lucky. Krásná slečna s blond hřívou a romantickými ideály dává průchod svým citům v písních Unsusual You, Out from Under, Blur a My Baby. Kromě vyzrálejšího zpěvu je tu posun i v textech. Britney přeci jen od časů Born to Make You Happy stihla porodit dvě děti. V písni My Baby se tak zpěvačka rozplývá nad malými ručičkami a zpívá o tom, jak změnily její život. Na zmar ale nepřišla ani její tanečnější vamp podoba, kterou si pamatujeme z dob alba Blackout či singlu Toxic. Do klubu se hodí písně Shattered Glass i Womanizer.

Úspěch singlů Piece of Me a Overprotected vedl producenty zřejmě k představě, že fanoušci si rádi poslechnou další písně o tom, jak Britney pronásledují senzacechtiví bulvární novináři. V ústřední písni Circus i Kill the Lights si tak můžete poslechnout, co si asi Britney myslí o fotografech.

Nejrozporuplnější písní alba je MMM Papi. Jedno je jisté, neustále opakované Mmm Papa prokládané zpěvaččiným vzdechy a steny, vás rozhodně nenechá chladnými. Buďto song rychle přetočíte, nebo si ho zamilujete. Zvláštní je bonus alba z názvem Radar. Jedná se totiž o stejnou písničku, která se už objevila na CD Blackout.

Za pozornost bezesporu stojí i booklet alba. Ten byl pojat vskutku v cirkusovém stylu. Kromě fotografií klaunů a Britney v kýčovitých oblečcích je svérázná i část poděkování. V té se fanoušci například dočtou, že zpěvačka děkuje jisté Lulu za to, že jí vařila jídlo, a nebo své asistence Brett Miller za to, že zvedla její zadek z postele.

Celkově comebackové album Circus působí dobře. Kromě slabší písni Mannequin a rozporuplné MMM Papi, i vyváženě. S očekáváním se tak můžeme těšit na příští album, snad jen s jedinou výtkou. Aby mu nepřecházel rok plný skandálů, který by znovu způsobil to, že by zpěvačku všichni odepsali. Třetí comebackové album během tří let by už ztratilo své kouzlo.

Podívejte se na videoklip k albu

http://www.youtube.com/watch?v=1zeR3NSYcHk

Britney Spears – Circus
13 tracků, stopáž 46:10, vyd. Sony/BMG