Disney posunul premiéru Hvězdných válek až na prosinec 2017

Redakce

Společnost Walt Disney Co. posunula premiéru příští epizody Star Wars, fanoušci si na osmý díl filmové série Hvězdné války budou muset počkat téměř dva roky. "Epizoda VIII" režírovaná Rianem Johnsonem se do kin dostane až 15. prosince 2017 namísto původně stanoveného data 26. května 2017.

Hollywoodské trháky v poslední letech přilákaly nejvíce diváků zejména, když měly premiéru v letních měsících. Společnost Disney chce ale nejspíš v případě nových Hvězdných válek navázat na obrovský úspěch předchozího sedmého dílu, který měl premiéru loni v prosinci, poznamenala agentura Reuters.

Snímek Star Wars: Síla se probouzí se stal nejvýdělečnějším snímkem v Severní Americe s tržbami 861 milionů dolarů (21,3 miliard Kč) a celosvětově třetím kasovně nejúspěšnějším filmem všech dob s dosavadními tržbami 1,88 miliard dolarů (46,6 miliard Kč).

„Epizoda VIII“ by se měla začít natáčet v únoru v Londýně a očekává se, že přinese pokračování příběhu nových postav – Rey (v podání Daisy Ridley), Finna (Johna Boyegy) a zloducha Kyla Rena (Adam Driver). Ve snímku by se opět měli objevit i Carrie Fisher jako generálka, dříve princezna Leia, a Mark Hamill, který ztvárňuje Luka Skywalkera.

Jaká je budoucnost série Star Wars? Čeká nás něco, co tu ještě nebylo!

10 nejzajímavějších faktů o Star Wars: Princezna Leia musela mít stažená prsa izolepou

Témata:,