Diváky napodobenina High School Musical nenadchla. Písně z něj však ano

matoush

V čele Billboardu žádné překvapení. I tento týden vládne triumvirát Black Eyed Peas, Lady GaGa a Jamie Foxx. V našich zprávách ze světa hitparád se ale dozvíte, jak se vede novým Linkin Park nebo o nejnovější kopii Muzikálu ze střední. A uvidíte i největší současnou taneční hitovku.

High School Musical má konkurenci. Neúnavný vykradač konkurenčních produkcí, televize FOX, vytvořila po jeho vzoru hudební seriál Glee. Vypráví příběhy studentů fiktivní střední školy, členů školního sboru, kde zpívají remaky slavných hitů (I Kissed a Girl, Rehab…). Je zajímavé, že na prvních deset minut pilotního dílu se 19. května dívalo 12,5 milionu lidí, po půlhodině ale číslo kleslo na necelých osm milionů. Čtyři a půl milionu diváků asi souhlasilo s New York Times, který seriál označil za „rozkošně neoriginální napodobeninu“ a „kousavě hloupoučkou slátaninu podle archetypu Muzikálu ze střední“. Nicméně jedna z předělávek, song Don’t Stop Beleiving (v originále od Journey), je na Billboardu čtvrtý.

Poslechněte si song Don’t Stop Beleiving

http://www.youtube.com/watch?v=CFaSgUMWo_Y

Song „z nouze“ plní evropská rádia
Hned v prvním týdnu svého působení na Billboardu se probojoval do TOP10 i nový song od Linkin Park s názvem New Divine. Je to ústřední song z filmu Transformers: Revenge of the Fallen, jehož premiéra se plánuje na 24. června. „Fakt, že jsme zapojeni v tvorbě jednoho z nejočekávanějších filmů tohoto léta, je velmi vzrušující,“ prozrazuje na oficiálních stránkách skupiny Mike Shinoda. „Vytvořit video, které koresponduje s hudbou, je jedna věc, ale vytvořit muziku, jež dotváří to, co se odehrává na plátně, je nová výzva.“

Poslechněte si New Divine od Linkin Park

Na trojce britského chartu se vyhřívá Švédka Agnes Carlsson s písní Release Me. Vítězka SuperStar ji pustila do rádií ve více než deseti evropských zemích a všude se setkala s obrovským úspěchem. Od ledna tohoto roku se umístila v belgickém Ultratopu, dánském Tracklistenu a ruském „nědělnom čártu.“ Poté, co vyšla 25. května digitálně, se jí otevřely dveře i do theofficialcharts. „Ten song původně vlastně vzniknout neměl,“ říká Agnes v rozhovoru pro server Scandipop. „Měla jsem ve smlouvě, že na desce bude deset písní, ale měla jsem jich tam pouze devět. Tak jsme si sedli a narychlo napsali Release Me. Myslím, že ty nejlepší věci vznikají vždy narychlo.“

Podívejte se na videoklip písně Release Me

http://www.youtube.com/watch?v=wBWpETtMlPA

DJe Davida Guettu přepadly emoce
Taneční žebříčky mají novou modlu. Stal se jí song When Love Takes Over z dílny francouzského DJe Davida Guetty a Američanky Kelly Rowland. „Ta píseň je nabitá emocemi,“ říká autor. „Když jsem slyšel, co jsme vytvořili, doslova jsem se rozplakal.“ Nadšením nešetří ani fanoušci. „Zní to jako Madonna na Ray of Light,“ ozývá se v internetových diskuzích. When Love Takes Over je na prvním místě žebříčku Global Dance Tracks, Billboard Hot Dance Airplay, do TOP10 se dostal v Belgii (2. místo) a Švýcarsku (6. místo).

Poslechněte si Kelly Rowland v písni When Love Takes Over

http://www.youtube.com/watch?v=x20RZqaY-QU

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Jamie Foxx Featuring T-Pain – Blame It
4. Glee Cast – Don’t Stop Believin‘
5. Pittbull – I know You Want Me (Calle Ocho)

theofficialcharts (Velká Británie)
1. Dizzee Rascal/Van Helden – Bonkers
2. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
3. Agnes – Release Me
4. Tinchy Stryder feat. N-Dubz – Number 1
5. Daniel Merriweather – Red

finnishcharts.fi (Finsko)
1. DJ Urho – Nälkämaan Laulu, Urhous-Remix
2. Yö – Loisto
3. Alexander Rybak – Fairytale
4. Cheek – Jos mä olisin sä
5. Näkä & Co – Avoin kirje 2

charts.org.nz (Nový Zéland)
1. Keri Hilson feat. Kanye West & Ne-Yo – Knock You Down
2. The Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
3. Eminem – We Made You
4. A.R. Rahman & The Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger – Jai Ho! (You Are My Destiny)
5. J. Williams – Ghetto Flower