Dnes nepůjdete spát: 5 nejděsivějších japonských legend

Redakce

Jaké městké legendy mají v Japonsku? Samozřejmě dost děsivé.

  • Kučisake-onna – Postava z japonských městských legend. Je ztvárněna jako žena znetvořená žárlivým a zlým manželem, která se vrací jako zlý duch. Panika se spustila v mnoha městech, když se v roce 1979 objevily zprávy o jejím výskytu.
  • Teke Teke – Další japonská legenda, tentokrát ale ještě děsivější a stejně tak nechutná. Jsou tu dvě rozdílné verze, obě dvě jsou ale opravdu strašidelné. Podle první verze se prý jedná o mladou dívku, která v mládí spadla pod vlak, ten ji přeřízl na dvě půlky a její horní půlka od té doby chodí ulicemi. Má s sebou motorovou pilu a dělá zvuky, které prý znějí jako „teke teke“. Podle druhé verze dívka jménem Kashima Reiko spadla pod vlak a kromě toho, že zemřela, tak přišla i o nohy. Kashima prý straší na toaletách na nádražích. Vždy požádá cestujícího, aby jí řekl, kde jsou její nohy. Pokud odpoví špatně, tak o své nohy přijdou.
  • Aka Manto – Legenda o duchovi strašícím na školních toaletách. Byl popisován jako muž, který byl za svůj život díky své kráse neustále pronásledován obdivovatelkami. Po smrti nosí masku, aby zakryl svou tvář.
  • Gashadokuro – Hladovějící kostra, která je patnáctkrát vyšší než průměrný člověk. Toulá se po půlnoci a chytá osamělé cestovatele a ukusuje jim hlavy a pije jejich stříkající krev.
  • Nure Onna – Hadí žena, která je často popisována jako tři sta metrů dlouhý had s dlouhými drápy a tesáky a krásnými černými vlasy. Její záměry nejsou známy, v některých příbězích se objevuje jako monstrum dostatečně silné na to, aby rozdrtilo svým ocasem kmeny stromů nebo lidi. Má u sebe uzlíček připomínající dítě, který používá na přilákání obětí.

10 znaků, že práce, kterou děláte, vám ničí duši

6 masáží, které byste měli vyzkoušet alespoň jednou za život: Hadí, sloní i kaktusovou