Do Prahy přijedou rošťáci The Whitest Boy Alive

Hana-Slivova

Na jednu z nejlepších současných folkových dvojic, norské Kings of Convenience, v Praze stále čekáme. Její odnož The Whitest Boy Alive se tu ale za týden představí už podruhé. Přiveze s sebou loňskou desku, kterou pojmenovala jednoduše Pravidla - Rules. Zpěváka Erlenda Øye stojí za to na pódiu vidět, takhle nějak totiž mohl zamlada vypadat Woody Allen.

Pro hudbu berlínské čtveřice The Whitest Boy Alive, kterou vede „ten brýlatý“ z Kings of Convenience neboli Erlend Øye, je typická zastřeně jasná kytarová linka, jednoduché bicí a rošťácký zpěv Erlenda, který na pódiu vypadá jako Woody Allen, jenž rozbil okno a teď se za to trochu stydí.
Erelndovi domovští Kings of Convenience pracují s dvojhlasy a jejich muzika je doslova vymazlená do posledního souzvuku, The Whitest Boy Alive jsou naopak přímí, úsporní až minimnalističtí a jejich hudba plyne jako písek v přesýpacích hodinách.

Kdo nezná Erlendovy Kings of Convenience, možná, že si ho bude pamatovat ze spolupráces Röyksopp nebo Safety Scissors. V Praze s kapelou ale zahraje písničky z loňské desky Rules a určitě se dostane i na první album Dreams z roku 2006.

Poslechněte si 1517 z desky Rules

Poslechněte si skladbu Burning z desky Dreams

Poslechněte si Kings of Convenience

http://www.youtube.com/watch?v=5VZLC8YFmj8

The Whitest Boy Alive
Kdy:
14. června 2010
Kde: Palác Akropolis, Praha 3
Kdy: 20:00
Vstup: 600 Kč v předprodeji/700 Kč na místě

Témata:,