Dolce & Gabbana vydali první kolekci hidžábů, které mají styl

Redakce

Módní značka Dolce & Gabbana začala vyrábět fashion hidžáby. Bude je ale někdo nosit? Aby za to nebyly nositelky ukamenovány, že je to moc provokativní... Podívejte se do galerie.

Hidžáb doslova znamená clona, závěs, avšak v dnešní době je toto slovo používáno hlavně pro muslimský šátek, kterým si žena zahaluje z náboženských důvodů vlasy, krk a poprsí. Zahalování se hidžábem je stanoveno právní vědou.

Jako důvod bývá nejčastěji uvedena ochrana ženy před muži, kteří díky tomu, že ji vidí zahalenou, potlačí snáze svůj chtíč, a proto jednají se ženou jako s osobností a ne jako s kusem masa. Povinnost nosit jej není všude stejná.

V různých lokalitách se liší – někde je to vyžadováno a jinde není; je například běžné v mešitách (a v dalších islámských zařízeních), že je hidžáb po ženách vyžadován. Povinně jej pak ženy musejí nosit v Saúdské Arábii, Íránu a Afghánistánu (pokud jej nemají nasazen, hrozí jim trest od náboženské policie). Zde je běžnou součástí i uniforem, například policejních či školních.

Jak velký máte penis? Prozradí to o vás vaše znamení

Tohle vás dostane: Daniela Peštová (45) odhalila své sexy tělo