Domu, pijeme tomu, zpíval kandidát Hvězdné pěchoty v SuperStar

Hana-Slivova

Pondělní díl Česko Slovenské SuperStar byl věnovaný Hvězdné pěchotě. Jeden by se až divil, kolik "talentů" se dobrovolně přihlásí do pěvecké soutěže. Breakdance tanečník je ještě docela vtipný, osmnáctka s umělými pihami a plnou pusou řečí, že chce, aby se jí ostatní smáli, ale byla spíš k pláči.

Leoš a Adela v army styluDnešní díl Česko Slovenské SuperStar se nesl v army stylu. Moderátoři Leoš Mareš a Adela Banášová pózovali se samopaly na paintballovém hřišti, více či méně povedeně vojensky vtipkovali (Leoš: Tenhle obal na raketu tady nechal nějaký tenista, Adela: …myslíš moje army gaťky, které ještě ráno nebyly army?) a spolu s porotou dávali do kupy jednotku protiteroristického komanda – "ty kluky a holky, kteří zemřeli hned v první linii", jak říkal Leoš.
Že jsme v jiné soutěži?  Ale kdepak. Byl to výmysl porotce Pavla Habery, který žil se svou partnerkou, modelkou Danielou Peštovou, v New Yorku a má údajně "vztah ke křehké demokracii". Těm nejhorším zpěvákům – kandidátům Hvězdné pěchoty –  Habera systematicky nabízel místo v transportu do Afghánistánu, kde je zpěvem třeba vylákat a zabít Usámu bin Ládina.
A kdo dostal pozvánku?

Na pondělní díl o Hvězdné pěchotě se podívejte tady

Simona, má prý rozsah hlasu 4 oktávyTak třeba Simona (16), která před porotu nakráčela se sluchátkem mp3 přehrávače v jednom uchu. "Ty prý máš rozsah čtyři oktávy," četla z dotazníku nevěřícně porotkyně Marta Jandová. "Ano," zakroutila se Simona a neskutečným způsobem zavyla písničku od Shakiry. "To je práce pro profesora Haberu," utrousil Ondřej Hejma. "Vezmeme tě do Afghánistánu, kde budeš plnit úlohu viru," oznámil zklamané dívce Habera.

Mareš: Já jsem taky synolog
Osmnáctiletá Alžběta z Bohúňova studuje pedagogickou školu a údajně chodí do hudebky na zpívání. Umbrella od Rihanny ale v jejím "maminkovském" podání dopadla katastrofálně. I ona dostala místo ve "voze do Afghánistánu", stejně jako Pavel (27), kterému by se prý výhra 2,5 milionu hodila: o prázdninách se flákal, protože měl pauzu od své barmanské profese, a na pár piv by se ty peníze opravdu šikly. Ani jeho šílený rap se ale neujal.

O Hvězdné pěchotě můžete hlasovat na webu www.superstar.tv

Díval se na mě oddaně, já měl jsem trochu trému... Vítek a jeho Anděl Na post šoféra celého vozu ale porota pasovala dalšího "rapera", Štefana z Košic, který před porotou hovořil v domnělé němčině, angličtině, arabštině i čínštině. Předvedl i breakdance alias válení po podlaze. Kromě toho, že Štefan neuměl zpívat a zle rapoval, také špatně slyšel. "V jazykovém klaunství u nás vynikal Vlasta Burian," komentoval Štefanovo přestavení vystudovaný čínštinář neboli sinolog Ondřej Hejma. "Já jsem taky synolog," dodal k tomu moderátor Leoš Mareš. "Daří se mi synové," narážel na nedávné narození svého druhého potomka – druhého chlapce.

Hvězdná pěchota podle porotců
Dnešní SuperStar představila kromě dalších výtečníků – osmnáctiletého gymnazisty Jakuba, který expresivně recitoval anglickou říkanku o zvířátkách v zoo, doplněnou odpovídajícími zvuky (what a duck, kva, kva, what a snake, ssss, na což Habera reagoval dotazem, zda studuje normální školu), nebo Víta (16), jenž legračními pohyby doprovodil svůj "zpěv" Krylovy písničky Anděl, i dva favority porotců Leoše a Adely.

Leoš: Tohle je obal na raketu, který si tu zapomněl nějaký tenistaAdelu nejvíc zaujal tichý a docela sympatický Dominik z Bratislavy, které stejně tiše a nevýrazně zpíval, nechal ze sebe udělat hlupáčka a do kamery vyjmenoval všechny své kamarády, již mu tvrdili, že umí zpívat. Poté svým přátelům na popud poroty zamával a oznámil jim, že nepostoupil.
Leoš zase hlasuje pro snědého Ivana (23), který chtěl před porotou zazpívat písničku Michala Davida Kolu, pijeme Kolu. Zřejme dislektický Ivan nejenže recitoval, ale ještě nezazpíval  ani slovo správně. "Domu, pijeme tomu" byl snad nejpodobnější rým celého songu.

V dnešním díle také přišla na řadu i hitparáda nejkratších vystoupení – zvítězil Martin (17), jehož porota přerušila po necelých třech vteřinách. Jeho bratr Alexander (18), student elektra, nevěděl, odkud pochází jeho příjmení Alsodi (Marta Jandová: Narodil se s ním) a nebylo mu vůbec rozumět. Adelu pak v zákulisí sourozenci spolu se třetím bratrem možná nechtěně rozesmáli – upřímně vyprávěli, jak rádi zpívají. Hlavně prý v dětském pokoji, doprovázeni mobilem.

Příští díl Česko Slovenské Superstar přinese první boje o postup do dalších kol – na řadě je o několik levelů vyšší hra v bratislavském divadle. Začíná se v sobotu ve 20:00.