Eagles Of Death Metal kázali rock´n´roll

ondrejbambas

Jak by zněli Led Zeppelin, AC/DC, The Hives, Queens Of The Stone Age, The Rolling Stones a The Beatles dohromady na jednom koncertě? V zaplněném klubu MeetFactory to na nabušeném koncertě předvedli kalifornští kazatelé rock´n´rollu Eagles of Death Metal.

Eagles of Death Metal si svůj doprovod umí vybrat. Před třemi lety v Lucerna Music Baru vsadili na zábavné belgické Black Box Revelation, nyní si pozvali kalifornské kolegy Rival Sons.

S nimi se včera pražský klub MeetFactory ocitl v sedmdesátých letech, ať už jde o leopardí kalhoty zpěváka Jaye Buchanana, zesilovači britské značky Orange pokryté pódium nebo samotnou hudbu –  blues rockem dali Rival Sons zavzpomínat na počátky metalu v čele s jejími průkopníky Led Zeppelin. Do klubu tak nalákali venku klábosící návštěvníky, kteří ocenili hlavně Buchananův pěvecký výkon.

Zatímco předkapele se dostalo slušného nazvučení, Eagles of Death Metal mohli na hlasitosti trochu ubrat. Ale co, vždyť je to rock ´n´ roll; a navíc se slavilo. Svoje Happy Birthday dostala od celého klubu šestnáctiletá fanynka, která si svou narozeninovou chvilku mohla užít na pódiu (viz fotogalerie), zkrátka ale nepřišli ani ostatní, slavící devatenáctiny (I Got A Feeling (Just Nineteen). Nezapomnělo se ani na další pecky So Easy, Whorehoppin´, I Want You So Hard (Boy´s Bad News) nebo oblíbený cover Rolling Stones Brown Sugar.

Poslechněte si Eagles of Death Metal v YouRadiu

Nevím, jestli frontman Eagles of Death Metal Jesse Hughes navštěvuje americké kostely, každopádně kázaní má v malíčku, že by i Tomáše na svou víru obrátil. A protože má k České republice vřelý vztah, i otřepanou frázi o nejlepším publiku a největší párty na turné mu zbaštíte.

Během koncertu se rozdalo několik polibků, srdíček, hřeben, dvě trička, nějaké ručníky, podprsenky, ale hlavně solidní výkon kapely a pomocných techniků, který jen občas brzdily zbytečné prostoje mezi písničkami.

Eagles of Death Metal
Support: Rival Sons
Praha, MeetFactory, 19. června 2012

Témata:,