Ellie Goulding: 5 důvodů, proč se těšit na pražský koncert

chocobo

Čtrnáct dní před prvním pražským koncertem britské umělkyně Ellie Goulding už lístky neseženete. A zdá sem, že jedno je před vyprodanou akcí jasné: ti, kteří si vstupenku pořídili včas, se mají na co těšit. Sesumírovali jsme pět důvodů, proč by česká premiéra téhle netuctové popové zpěvačky mohla být skvělý zážitek.

1. Tři v jednom: Autorka, textařka, zpěvačka

Na Ellie Goulding je sympatická skutečnost, že se aktivně zapojuje do celého tvůrčího procesu. Spojení "její tvorba" je tak skutečně platné tvrzení, které definuje, kým Ellie je – zpěvačkou, textařkou a skladatelkou zároveň. Ellie se nikdy netajila tím, že blízký je jí elektropop, a současou tvorbu zajímavě kombinuje se synthpopem 80. let. Ačkoliv sama dává písničky dohromady jenom s kytarou, v hlavě prý vždycky slyší výsledný elektropopový zvuk, s jejímž výsledkem jí pak pomáhají ostřílení producenti.

Poslechněte si Ellie Goulding v YouRadiu

2. Princezna i rebelka

Ve svých písničkách nastavuje Ellie dvě tváře. Svoje dvě řadová alba dokázala z hlediska nálad dobře namíchat tak, aby potěšila romantické duše i posluchače, kteří mají rádi tvrdší zvuk. Na koncertě proto jistě předvede dojemné slaďáky jako The Writer nebo předělávku slavného hitu Eltona Johna Your Song i energické vypalovačky ve stylu singlu Figure 8.

http://www.youtube.com/watch?v=rNpBahr49mA

3. Zajmavý "rozsekaný" hlas

Britská interpretka má samozřejmě i rezervy. Její hlas neboří domy, jako to umí krajanka Adele, charismatický vokál ale dokáže posadit do velmi zajímavých poloh. Ve výsledku tak ze své slabosti udělala přednost. Na koncertě v Praze jistě nebude chybět tolik typický "rozsekaný" výraz, Elllina obchodní značka. Podívejte se, jak to naživo dokáže rozjet.

http://www.youtube.com/watch?v=wuaF6Cn6fBo

4. Vyvážený katalog

Bývalá přítelkyně dubstepového mága Skrillexe debutovala teprve v roce 2010, přesto má na kontě dvě studiové desky, Lights (2010) a Halcyon (2012, recenze). Jak čas ukázal, v obou případech nezařadila na desku skladbu, kterou by v jejím katalogu mohla zastoupit nějaká jiná. Ať už tedy do pražského setlistu vybere jakékoliv písničky, fanoušci nepřijdou zkrátka.

5. Sympatická holka od vedle

Těžko si představit, že by z koncertu Ellie Goulding někdo odcházel zklamaný. Na pódiu pokaždé působí  přirozeně, přátelsky, překypuje energií a optimismem, ostatně stačí projít YouTube. Image "holky od vedle" jí vychází do posledního puntíku, až se zdá, že takhle milá a skromná musí být i ve skutečnosti. A to je přece ta pravá výhra, ne? Konečně popová hvězda, kterou můžete mít upřímně rádi a nemusíte se za to stydět.

Pro ty z vás, kteří jste lístek na vyprodaný koncert nesehnali včas, nachystala Ellie alespoň malou útěchu – skvělé klipy, díky kterým si můžete její písničky užít, ať už budete 21. dubna 2013 kdekoliv. Ten zatím poslední je navíc koncertní.

Témata: