Eminem opět chystá nadupané album


Nejúspěšnější bílý rapper Eminem se vrací na hudební scénu s novou deskou. Už na jaře bychom se měli zaposlouchat do tónů písniček, na kterých se podíleli Dr. Dre a 50 Cent. Ale největším lákadlem by mohlo být pokračování mega hitu z roku 2000 Stan II. Nad ním se ale stále vznáší velký otazník.

King Mathers, The Empack či The Empact, to měly být postupně zaručené názvy nového alba. Přítrž spekulacím udělal až sám Eminem, který v říjnu 2008 prohlásil, že se album bude jmenovat Relapse. „Existuje spousta falešných názvů mého alba, nesmyslných názvů, takže chci jen říct: Povězte každému jeho skutečný název,“ okomentoval situaci.

V populárním pořadu Total Request Live americké televizní stanice MTV se ho moderátor o měsíc později optal na styl, ve kterém se album ponese. Eminem stručně odpověděl: „To se ještě nedozvíte.“ Ponechal tak prostor pro další dohady o tom, jestli se vrátí ke zlostným textům z počátků své tvorby, nebo bude pokračovat v komediálně satirickém duchu posledního alba Encore. Na této desce svými texty kritizoval George Bushe a opřel se i do kolegů z hudební branže. Ve videoklipu Just Lose It si utahoval z Madonny i Michaela Jacksona.

Jisté zatím je pouze to, že se na albu bude opět podílet rapper a producent Dr. Dre. Na desce se má nacházet i skladba, kterou společně s Eminemem nahrál 50 Cent. Rappeři by si tak měli zopakovat úspěšnou spolupráci z tvorby hitu You Don’t Know

Další vlnu spekulací vyvolalo prohlášení amerického rappera známého pod jménem Swizz Beatz. Ten se nechal slyšet, že se podílí na vytváření písně s pracovním názvem Stan II, která by měla být pokračováním Eminemova slavného duetu s Dido. Eminem zareagoval. „Stan sjel se svým autem z mostu a já nepíšu píseň o Stanově duchu. To by bylo uhozené,“ dementoval informaci. Jestli se jednalo jen o marketingovou kampaň před vydáním alba, nebo se „uhozená píseň“ na desce vskutku objeví, to se dozvíme už v tomto čtvrtletí, kdy má vyjít.

Poslechněte si hitovku You Don´t Know

http://www.youtube.com/watch?v=uvd_8mCWd10

Pokud přemýšlíte o tom, co Eminem vlastně dělal od roku 2004, kdy vydal své dosud poslední studiové album Encore, pak vězte, že měl napilno. Soustředil se na hereckou a spisovatelskou dráhu. Ucházel se o roli ve filmu Jumper, tu mu ale krátce před začátkem natáčení vyfoukl Hayden Christensen.

O něco lépe dopadla jeho kniha The Way I Am. Stejně jako v případě filmu 8. Míle,vsadil Eminem na vylíčení hip hoperského života. Tentokrát se jedná o autobiografii, ve které popisuje svůj boj s chudobou, slávou i drogami.

V pauze mezi alby Encore a Relapse stihl Eminem vydat CD svých největších hitů Curtain Call: The Hits. Zkrátka nepřišel ani jeho osobní život. Ačkoliv o své bývalé manželce Kim Mathers napsal nelichotivé písně (Kim, 97′ Bonnie & Clyde) a několikrát k ní veřejně vyjádřil nenávist, v roce 2006 se s ní podruhé oženil. Sňatek však vydržel necelé tři měsíce. Můžeme tedy očekávat, že se do své, nyní už dvojnásobné exmanželky opře Eminem i na svém novém albu.

Témata:,