FAQ


Co vás ohledně chytrého rádia Musiline nejvíce zajímá?

Na co se ptáte? Foto ShutterstockCo je to Musiline?
Chytré rádio, které hraje, jak chcete vy. Stačí zadat oblíbeného interpreta a na základě stylu, který hraje, můžete celý den poslouchat písničky v daném žánru.

Kde Musiline najdu?
Na komunitním portálu pro mladé lidi www.koule.cz.

Musím za to něco platit?
Ne. Musiline je zcela zadarmo.

Musím se někde registrovat, abych mohl Musiline poslouchat?
Ano i ne. Kdo se nepřihlásí, ten bude moci „jenom“ poslouchat písničky ve stylu, který si určí prvním oblíbeným interpretem, a upřesnit žánr své oblíbené hudby. Přihlášení uživatelé budou mít navíc možnost systému „zakázat“ výběr neoblíbených songů nebo naopak zvýšit četnost přehrávání těch oblíbených. Svoje písničky, vybrané podle konkrétní „nálady“, budou také moci sdílet s přáteli.

Co všechno Musiline zaregistrovanému posluchači nabídne?
Poslech oblíbeného (a od minulé návštěvy navoleného) stylu hudby zdarma, „ladění“ vlastního rádia podle žánrových preferencí, tvorbu vlastní hudební nálady a její sdílení s kamarády. Přihlášení uživatelé také budou moci navrhovat redakci Koule.cz interprety, které by chtěli v Musilinu slyšet, a nahrávat obaly desek přehrávaných alb.

Jaký je rozdíl mezi "líbí/nelíbí" a "přeskoč písničku"?
Zaregistrovaní uživatelé mají díky funkcím líbí/nelíbí a skipni song (přeskoč písničku) možnost vyladit svou hudební náladu na maximum. Tlačítko líbí používejte, pokud se vám písnička líbí a chcete, aby se vám co nejčastěji ve vašem playlistu opakovala. Naopak pokud vás písnička štve a chcete minimalizovat její opakování ve vaší hudební náladě, klikněte na tlačítko nelíbí. Skipni je neutrální funkce, která přeskočí písničku, na niž právě nemáte náladu, ale zítra vám už zase její přehrání vadit nebude…

Proč Musiline nenabízí funkci „pauza“?
Stejně jako nemůžete zastavit vysílání televize, nezastavíte audio stream Musilinu. Hudební stream je laicky řečeno nepřetržitý tok za sebou jdoucí muziky. Avšak Musiline je natolik chytré rádio, že díky svým funkcím vám, na rozdíl od televize, umí připravit to, co máte rádi. Stačí se jen zaregistrovat a začít ladit – podle předchozí otázky a odpovědi na ni. 

Jaké žánry na Musilinu najdu?
Pop (29%)
Rock (26 %)
Dance (16%)
Black (14%)
Jiné žánry (11%)
Vážná hudba (3%)

Zajímá vás, jak funguje Musiline? Přečtěte si naše otázky a odpovědi! Foto ShutterstockZ kolika písniček Musiline vybírá?
Nyní jich je několik tisíc, brzy jich však bude několik desítek tisíc. Najdete tu žánry od popu až po hard rock, od soulu až po new age. Na své si tu prostě přijde skoro každý.

Bude mi Musiline hrát jen ty interprety, které si vyberu?
Tuto službu zatím Musiline nenabízí. V současné době zadáte pouze „vstupního“ interpreta a podle jeho žánru vám bude Musiline servírovat muziku. V budoucnosti bude ale fungovat i výběr muziky podle zpěváka či skupiny.

Co k poslechu Musiline potřebuji?
Připojení k internetu, Flash player verze 9.0.124 nebo vyšší (stáhněte si ho tady) a poslední verze internetových prohlížečů – IE 6.0+, FF 2+, Safari 3.0+, Opera 9.0+, Chrome.

Jak kvalitní je po technické stránce muzika na Musilinu?
Hudba, kterou nabízí Musiline, je ve formátu AAC. Je kvalitnější, než třeba muzika, kterou naladíte na klasických internetových rádiích. 

Potřebuji pro spuštění Musilinu nějaký konkrétní operační systém?
Ne, Musiline si můžete poslechnout všude, kde funguje Flash.

Poslechnu si Musiline i přes mobil?
Zatím ne.

Kde všude najdu Musiline
Zatím jen na webu Koule.cz.