Festival Apríles mění místo a představuje kapely!

Sedmý ročník festivalu Apríles se bude konat v sobotu 22. dubna a to na zcela jiném místě než kdy předtím! Zůstane však věrný svému oblíbenému Žižkovu a přesune se na dohled od Parukářky na Nákladové nádraží Žižkov.

Tato soutěž již byla ukončena.

Tématem letošního ročníku je pražský industriál, můžeme se  tedy těšit na odborné přednášky zabývající se transformací industriálních budov na kulturní centra, výstavu fotografií a workhsopy navazující na toto stále více populární téma. Další aprílesovou novinkou budou dvě stage, díky nimž si budeme moci vychutnat dvojnásobné množství hudby.

Mezi účinkující, kteří předposlední dubnovou sobotu ukojí naše hudební choutky, patří držitelka hudebního ocenění Anděl, charismatická zpěvačka Klára Vytisková. Ta se nám na festivalu Apríles představí ve formaci KLARA & The Pop.

Rozproudí nás také energická chlapecká kapela Noisy Pots, která vytváří originální taneční hudbu za použití kláves, ale i netradičních hudebních nástrojů v podobě hrnců a kýblů. Trochu nás uklidní a příjemně naladí naši hudební dušičku indie folkové plzeňské duo teepee.

Vášnivé tanečníky jistě potěší hradecká parta The Atavists a k protančeným střevícům přispějí i vítězové letošního ročníku exportní soutěže Radia Wave, brněnští Himalayan Dalai Lama, kteří kombinují elektronickou hudbu s živými perkusemi. Pozadu s nočními tanečky nebude ani dj z Good Vibes Crew St. Jakob, který nás v tento jarní večer svými melodickými sety připraví na přicházející léto.

Dále se v rámci Aprílesu prostředí žižkovského nákladového nádraží promění v pop-soulové království díky hudbě pražských Blastersex, semele nás balkánská disko vlna s kapelou Circus Brothers nebo roztančí r‘n’b a elektronika v režii Piqi Miqi. Sledujte Koule.cz, budete u nás moct soutěžit o vstupenky!

Video: Lidi šílí z této skladby, která má podobu jednorožce

Tak už je jasné, po kom je Sharlota tak krásná…