Hlavní program se uskuteční mimo jiných míst v Praze také v Senátu, kde americký spisovatel Palahniuk při panelové diskusi plánuje podle Hospodářských novin symbolicky založit Klub rváčů pojmenovaný podle své slavné knihy. Diskuse mezi autory a publikem budou moderovat spisovatel a ekonom Tomáš Sedláček, politolog a spisovatel Petr Drulák, publicista a novinář Petr Vizina a sinoložka Zuzana Li.

Kvůli nízkým dotacím a grantům musel být snížen počet pozvaných hostů. Pořadatelé během jednání poukázali na to, že Praha letos literární akce s městem spjaté podpořila méně než dříve a vyhradila na ně jen 5,9 milionu korun, tedy pouhá dvě procenta celkové částky určené na podporu kultury v hlavním městě.

Festival spisovatelů Praha do Česka v minulosti přivezl několik slavných autorů a nositelů Nobelovy ceny. Předloni ukrajinsko-běloruskou spisovatelku a novinářku Světlanu Alexijevičovou, která prestižní ocenění získala rok nato a jejíž poslední knihu za nejlepší počin roku loni označila i výroční anketa Lidových novin.