Filmové tipy na každý listopadový den

Redakce

A je tady. Chladný, zablácený a temný listopad. Přišel čas na to, abyste si zalezli do postele a pustili si nejlepší filmy všech dob. Máme pro vás filmové tipy na každý den v tomto měsíci.

1. 11.: Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Pulp Fiction je kultovní film režiséra Quentina Tarantina, který nemá obdoby. Občas není špatné si připomenout staré filmové pecky.

2. 11.: Vetřelec (1979). Není nic lepšího, než se na dušičky podívat na kultovní horor. Hlavní hrdinka Ripley patří do posádky vesmírné lodi a jako jediná je schopná bojovat s vesmírným vetřelcem.

3. 11.: Vykoupení z věznice Shawshank (1994). Podle hodnocení ČSFD je to nejlepší film všech dob. Myslíte si to taky? Hlavní postava Andy se dostane do vězení a snaží se v něm přežít. Najde si přítele, se kterým se snaží překonávat v tomto nelidském prostředí spoustu překážek.

4. 11.: Forrest Gump (1994). Forrest Gump v podání Toma Hankse je naivní chlapec, který nás všechny uchvátil. Musíte se na něj podívat znovu!

5. 11.: Zelená míle (1999). V tomto snímku opět exceluje Tom Hanks, který ztvárnil věznitele nevinného člověka. Přiznejte se, kolikrát jste u Zelené míle brečeli jako želvy?

6. 11.: Jurský park (1993). Jurský park spustil lavinu filmů o dinosaurech. Žádný však nebyl tak dobrý jako tento snímek.

7. 11.: Pretty Woman (1990). Osud mladičké Vivian je snem každé dívky. Prostitutka potká svého vysněného a bohatého muže v super káře.

8. 11.: Requiem za sen (2000). Tento snímek je velice nadčasový. Měli byste se na něj podívat, protože vás donutí se nad sebou zamyslet. Všechny hlavní postavy se snaží od kruté reality utíkat do svých snů…

9. 11.: Tenkrát na západě (1968). Snímek Tenkrát na západě je nejslavnější western všech dob. Sice má už svá léta, ale stále vede na všech příčkách.

10. 11.: Pelíšky (1999). Snímek nemá v České republice obdoby. Pojednává o členech rodiny, kteří prožívají trable a radosti v těžké době.

11. 11.: Deník Bridget Jones (2001). Film o oplácené Bridget se nám všem vryl do paměti navždy. Hlavní hrdinka hledá toho pravého, ale než ho najde, udělá spoustu přešlapů.

12. 11.: Harry Potter (2001). Na přelomu nového století to začalo. Všechny nás okouzlil Harry Potter, se kterým jsme prožívali každý rok v Bradavicích v knihách. Proč si kouzelnickou smršť nezopakovat znovu od prvního až do osmého dílu?

13. 11.: Star Wars (1977). První díl rozsáhlé ságy Star Wars – Nová naděje odstartoval záplavu sci-fi filmů. Není většího a lepšího snímku v daném žánru.

14. 11.: Titanic (1997). Láska Jacka a Rose, dvou hlavních postav na luxusní lodi, je nepřekonatelná. U tohoto filmu nikdy nestačí jeden balíček kapesníků.

15. 11.: Noční můra v Elm Street (1984). Tento snímek je vhodné si pustit v noci, protože se budete více bát. Hlavní hrdinka Nancy se dává do boje s vrahem svých rodičů.

16. 11.: Hříšný tanec (1987). Hříšný tanec nás dokáže vždy zvednout z pohovek. Všichni bychom chtěli být v roli Baby a Johnyho, kteří umí tak skvěle tančit.

17. 11.: Pán prstenů (2001). Trilogie Pána prstenů, která odstartovala ve stejném roce jako Harry Potter, nás vtáhla do životů hobitů, elfů i skřetů. Neskutečný fantasy svět si musíte pustit znovu.

18. 11.: Základní instinkt (1992). Pro milovníky sexuálních scén je tento film povinností. Na legendární scénku, kdy si herečka Sharone Stone přehodí nohy přes sebe u výslechu a přitom na sobě nemá kalhotky, se nedá jen tak zapomenout.

19. 11.: Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). Natočení snímku podle knižní předlohy byl velmi dobrý tah. Po příchodu podvodníka Randla do psychiatrické léčebny se vše obrátí vzhůru nohama. Válka mezi ním a zdravotní sestrou začíná.

20. 11.: Sedm (1995). Strhující snímek o dvou detektivech, kteří řeší sérii vražd. U tohoto filmu přestanete na chvíli i dýchat. Neváhejte a pusťte si ho.

21. 11.: Mlčení jehňátek (1991). Mlčení jehňátek je starý dobrý horor o masovém vrahovi, který stahuje své oběti z kůže. Také vám z toho vždycky naskočí husina?

22. 11.: Láska nebeská (2003). Máte chuť na opravdovou romantiku? Film Láska nebeská vám ji dopřeje se vším všudy. Osudy několika lidí, které se navzájem proplétají a hledají pravou lásku, vás vezmou za srdce.

23. 11.: Rambo (1982). John Rambo je statečný bojovník, který se nikdy nevzdává. Vznikly o něm i další díly, ale první, který se jmenuje První krev, je jednoznačně nejlepší.

24. 11.: Big Lebowski (1998). Snímek Big Lebowski se stal kultovní klasikou. Užijete si u něj napětí. Hlavní hrdina Jeff začne mít problém poté, co je shodou jmen považován za boháče a vydírán.

25. 11.: Pátý element (1997). Pátý element s Millou Jovovich a Brucem Willisem vám nedá spát. Hlavní hrdinové se snaží zachránit svět před obří ohnivou koulí a zároveň bojují se Zorgem.

26. 11.: Rocky (1976). Filmy o Rockym mají na světě své čestné místo. První film se dá považovat za nejlepší z celé série. Boxerské drama přilákalo k obrazovkách i ty, kteří box nemají v lásce.

27. 11.: Kill Bill (2003). Snímek režiséra Quentina Tarantina zatřásl se všemi kiny na celém světě. Hlavní hrdinka, členka zabijáckého komanda, se rozhodne udělat za minulostí tlustou čáru a vdát se. Bohužel její bývalý šéf ji kvůli tomu chce zabít…

28. 11.: Střihoruký Edward (1990). Tento film od Tima Burtona nás všechny vzal za srdce. Nemálo lidí u něj upustilo pár slz. Edward není člověk, je to výtvor jednoho vynálezce. Bohužel umřel dřív, než mu stačil namísto ostrých nůžek dát ruce. Na okolí Edaward kvůli nůžkám místo rukou nepůsobí příliš dobře a z tohoto důvodu to má chudák těžké.

29. 11.: Život Briana (1979). Neobvyklý snímek paroduje příběh o Ježíši. Nachází se v něm několik vtipných scén, při kterých se zasměje každý.

30. 1.: Záhada Blair Witch (1999). Dobrých hororů, jako je tenhle, není nikdy dost. Snímek pojednává o třech studentech, kteří se záhadně ztratili v lese při své práci na filmu.

8 legendárních českých filmů, které můžete sledovat pořád dokola. Jaký si pustíte tentokrát?

Grace Kelly. 22 věcí, které jste o ní možná nevěděli

Témata:,