Finská jednička pustila ďábla ze řetězu

matoush

Finští metalisté prohlásili, že za sebou pálí mosty, a Francouzi si oblíbili písničku s lehce vulgárním názvem. Také se zdá, že se v Německu objevil další hit válcující žebříčky. Zkrátka, ani ve druhém březnovém týdnu nebyla v hitparádách nuda

Co nového na Billboardu? První dvě příčky zůstaly beze změn, jedničkou je opět Flo Rida a Right Round, kterému dýchá na záda Mrtvý a bývalý (Dead And Gone) od Justina Timberlaka ve spolupráci s raperem T. I.. Na trojku se probojovala Lady GaGa s hitovkou Poker Face, čtyřku okupují Soulja Boy Tell ‚em a Sammie se songem Kiss Me Thru The Phone a TOP5 uzavírají The All-American Rejects s písní Gives You Hell. Right Round je i britskou jedničkou. Flo Ridovi tam dýchá na záda skupina The Saturdays. Za její hitovkou s klipem v retro stylu Just Can’t Get Enough se vyhoupla Lady GaGa a Poker Face. Následují skladby z prvních dvou příček minulého týdne – Kelly Clarkson s písní My Life Would Suck Without You a Taylor Swifts a jeho Love Story.

Poslechněte si disko hitovku Just Can´t Get Enough

Pálí za sebou mosty
V čele finského chartu sídlí Serotonin od Widescreen Mode. Serotonin je prvním exemplářem z nového alba The Hanging Man. Oběšenec vyjde začátkem dubna a je zajímavé, že vznikl mimo studio. Rockmetalová partička ho nahrála během svých vystoupení na letních festivalech. „Rozhodli jsme se spálit za sebou mosty a pustit se do něčeho nového, temnějšího a nečekaného. Pořád tam je něco málo ze starých Widescreenů, ale co se týká aranží, tam jsme takříkajíc pustili ďábla ze řetězu,“ rozplývá se v rozhovoru pro server metalfromfinland.com bubeník Janne Aaltonen.

Hochům z Widescreen Mode stoupá hladina serotoninu

Německy mluvící země si omotala kolem prstu saská skupina Silbermond. Hned v prvním týdnu je Irgendwas Bleibt na vedoucí pozici v Německu a Švýcarsku, druhé místo zaujímá v Rakousku. I podle komentářů fanoušků Sasové nezklamali. „Muzika Silbermondu přesahuje mnoho žánrů a přesto je to vždycky špička. Je to skupina, u které jste téměř vždy příjemně překvapeni tím, co vytvořili,“ sdílí své nadšení Němec pod přezdívkou Aragorn. „Miluji ten song,“ svěřuje se šestnáctiletá Janet.

Německo a Silbermond: Taky ten song milujete?

Mohl bys zavřít hubu?
Pro Úlet tohoto týdne jsme si zašli na francouzské lescharts.com. Na šestce se tam objevila hitovka Patricka Sébastiena nesoucí název Ah… si tu pouvais fermer ta gueule…. Patrick je renesanční muž – vystupuje jako imitátor, bavič, herec nebo pracuje jako producent. Tentokrát se rozhodl zapůsobit jako zpěvák. A vytáhl těžký kalibr. Jeho píseň se v překladu jmenuje Kdybys mohl zavřít hubu a při veškeré dobré vůli musíme říci, že zní jako tuctová hospodská odrhovačka. Inu, proti gustu žádný dišputát.

Podívejte se na franouzskou hospodskou odrhovačku

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Flo Rida
– Right Round       
2. T.I. Featuring Justin Timberlake – Dead And Gone
3. Lady GaGa – Poker Face   
4. Soulja Boy Tell ‚em feat. Sammie – Kiss Me Thru The Phone  
5. The All-American Rejects – Gives You Hell

theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Flo Rida
– Right Round
2. Saturdays –  Just Can’t Get Enough
3. Lady GaGa – Poker Face
4. Kelly Clarkson – My Life Would Suck Without You
5. Taylor Swift – Love Story

irma.ie (Irsko)
1. Lady GaGa
– Poker Face
2. Flo Rida – Right Round
3. T.I. feat. Justin Timberlake – Dead And Gone
4. Kelly Clarkson – My Life Would Suck Without You
5. Lady GaGa feat. Colby O’Donis – Just Dance

austriancharts.at (Rakousko)
1. Lady GaGa
– Poker Face
2. Silbermond – Irgendwas bleibt
3. Razorlight – Wire To Wire
4. Oliver – Blown Away
5. Mando Diao – Dance With Somebody

charts.org.nz (Nový Zéland)
1. Smash Proof
feat.Gin – Brother
2. Soulja Boy Tellem feat. Sammie – Kiss Me Thru The Phone
3. Beyoncé – Halo
4. Flo Rida – Right Round
5. Jason Mraz – I’m Yours