Firma Wohnout představila produkt Našim klientům

Hana-Slivova

Kapela Wohnout vydává sedmou řadovou desku Našim klientům. Stylizuje se na ní do role firmy a fanouškům-klientům prodává patnáct nových písniček-produktů.

V košilích s motýlkem a s otitulovanými vizitkami na stolku před sebou představili členové kapely Wohnout sedmou řadovou desku. Pojmenovali ji Našim klientům a o albu mluví s nadsázkou jako o produktu.

"Zaměstnanci naší firmy zvýšili v poslední době produktivitu práce. Výsledek je patnáct písní na nové desce. Novinka je určena výhradně našim klientům, kteří dostanou v balíčku kromě originálních refrénů i party nazpívané našimi kolegy z konkurenčních firem, jako jsou Vašek Bláha z Divokýho Billa, Márdi z Vypsané Fixy či Tomáš Hajíček z Krucipüsku," říká Ing. Matěj Homola, který "obsluhuje zpěvové ústrojí, realizuje strunné party a má na starosti výstupní kontrolu".

Wohnout představují našim klientům

Zmíněná trojice se představila ve skladbě Hledáme zpěváka. Hned v další písničce Voda v prášku si zase zahostovalo smyčcové uskupení Hněddé smyčce, známé ze společných koncertů s Xavierem Baumaxou. První duet v historii kapely pak Wohnout natočili s Andreu Plíškovou z Gang-Ala-Basta, v Dobrý den, pane Kohák zase Wohnout citují režiséra a kamaráda Jakuba Koháka.

Desku kapela podle Homolových slov chystala půl roku a ve výborné atmosféře. První třicetipísničková demonahrávka byla hotová loni v zimě. Výsledná patnáctka dostala tvar během dubna ve studiu na Vyžlovce. Wohnout TribuneKromě kamarádů, kteří Wohnout nazpívali nějaký ten refrén, s kapelou ve studiu trávil čas i otec bratrů Homolů Oleg, jenž z nahrávání pořídil dokument.

Desku Našim klientům si Wohnout vydali sami, s distribucí pomáhá firma Sony Music. Předloňskou spolupráci s webemT-Music, který umožnil, aby si fanoušci tehdy aktuální desku Karton veverek stáhli za libovolnou sumu, tak kapela letos opakovat nebude.

Křest alba proběhne na podzim. "Rádi bychom, aby se na křtu objevili všichni hosté. Vozit je po všech koncertech je ale technicky i organizačně hodně náročné," dodává Matěj Homola. Spontánní hostování na letních festivalech, kde se všechny zmíněné kapely pravidelně setkávají, ale nevylučuje. "Uvidíme, jestli Vašek Bláha nebo Márdi budou mít chuť a odvahu z fleku si s námi zazpívat."  

Na festivalech možná také narazíte na občasník Wohnout Tribune, který kapela vytiskla v nákladu 30 tisíc kusů. Dozvíte se v něm, že Horáček nespolupracoval, a přečtete si podrobnosti o natáčení desky.  

Témata: