Lamb vykouzlili nejživější koncert celého roku

adamvrana1980

Je to tak, Lamb dostali vyprodanou Lucernu do kolen. K extázi přitom stačila jen nefalšovaná emoce zpěvačky Lou Rhodes a hecující Andy Barlow.

Že předskakující bristolští

. Nedá se přitom mluvit o recyklaci nebo vykrádání. Spíš o velmi příjemném dojmu, jaký Ramona Flowers svou energií budili. Publikum ovšem i přesto reagovalo jen vřele.

Projevy emocí přišly až s nástupem dua Lamb. A prýštily tryskem, zejména díky spojení čistého hlasu zpěvačky Lou Rhodes a světelného designu. To dokázalo vykouzlit atmosféru natolik silnou, že ani pomalejší skladby As Satelites Go By nebo Doves and Ravens nešlo odzívat.

Rychlejší repertoár Lamb pro změnu zažehl v publiku jiskru, což, jistě, vzhledem k podmanivosti singlu We Fall In Love z aktuálního alba Backspace Unwind (recenze) nebo písničky In Binary není nic nečekaného. Sluší se ale podotknout, že onu energii publikum neventilovalo tancem. Spíš potleskem, který po každé z odehraných písniček neměl konce. Přidejte k tomu hecujícího Andyho Barlowa, zábavné promluvy mezi písničkami a koncert se rázem posunul na ten nejživější level.

Ti, co zažili Lamb v Praze před dvěma roky, by si výtky určitě našli. Koncert nejen že měl údajně stejnou atmosféru, ale i průběh. Z alba navíc písničky znějí aranžérsky daleko bohatěji, naživo se z nich stává jakýsi DJ set pod Barlowovou taktovkou, doprovázený hlasem Lou Rhodes.

Faktem ale je, že Lamb včera dostali svým výkonem Lucerna Music Bar do kolen. A stačilo tak málo: skvělá předkapela se strhujícím repertoárem a nefalšovaná emoce. Čaj z termosek, který každému z členů nalil technik před koncertem do jeho šálku, berme jako úsměvnou, ale večer zpříjemňující kuriozitu.

Lamb
Support: The Ramona Flowers
Praha, Lucerna Music Bar, 2. 12. 2014

Témata:, ,