Fotoreport: Nejlepší koncert turné, vzkázali Klaxons Praze

adamvrana1980

Britší raveaři Klaxons ohlásili, že turné k desce Love Frequency, během kterého se zastavili včera v Praze, bude poslední. Dodnes sice nevíme, jestli kapela s hraním končí nadobro, každopádně my jsme do Lucerna Music Baru raději vyrazili. A dobře jsme udělali. To, co včera Klaxons předvedli, totiž byla ztělesněná radost.

Superlativy k popisu svých dojmů z plné Lucerny new raveoví matadoři Klaxons nešetřili. V pauzách mezi mixem písniček napříč všemi alby zněly z jejich úst fráze jako gig of our tour (nejlepší koncert turné) nebo absolutely insane (naprosto parádní). Důvěryhodnost nescházela – frontmanu Jamiemu Reynoldsovi se dala číst z tváře, když spokojeným pohledem přejížděl aplaudující fanoušky.

Zdálo se, že zejména těm v předních řadách ke štěstí nechybí nic. Zadní linie na tom ale byly hůř – s potížemi dokázaly ignorovat v ozvěnách doléhající rezonování zpěvu a kláves, překrývající Simona Taylora-Davise a jeho dostaveníčka s kytarovými strunami. Kdo se ve zvukové bažině dokázal zorientovat, měl taneční zážitek doplněný i o ten posluchačský. Pravdou ale zůstává, že předskakující britští elektropopaři 

v tomhle ohledu uspokojovali líp.

Za zdařilou pražskou premiéru každopádně Klaxons patří poklona. Prostory Lucerna Music Baru nabíjeli nadšením díky dobrým písničkám, ale i upřímností celé kapely. Repete si v blízké době čeští fanoušci asi nebudou moct dopřát, kapela si dává pauzu. Sice na dobu blíže neurčenou, ale comeback nikdo nevyvrací.

Klaxons
Support: Fenech – Soler
Praha, Lucerna Music Bar, 22. listopadu 2014

Témata:, ,