Fotoreport: Cut Copy se baví. A lidi s nimi

redakcekoule

Těžko si představit lepší zakončení pestrobarevných velikonočních svátků než taneční cirkus v podání australské kapely Cut Copy. Do Prahy přijeli s poslední deskou Free Your Mind. O fotky se postaral Honza Berghauer.

Koncert Australských Cut Copy měl předpoklad být jedním z mejdanů roku. I kvůli menší návštěvě to sice nevyšlo na sto procent, velikonočně-pondělní povyražení to ale nikomu nepokazilo. Dan Whitford s hlasem tak akorát odpovídajícím bláznivému elektropopu a s pohyby, jaké se málokdy vidí, nabízí skvělou show, která propojuje všechny možné taneční styly. Inspirace hraničící s vykrádáním je sice cítit z každého tónu, Cut Copy to ale dokáží dobře vybalancovat.

Čistě elektronické skladby založené na syntezátorech a klávesách s jedinou živou složkou – bicími – hbitě nahradí náloží cinkavých indie kytar a vazbením v podkresu. Kytarista a klávesista Tim Hoey si koneckonců koncert užíval nejvíc a po pódiu běhal kolikrát jak smyslů zbavený. Když vzal navíc do rukou paličky a se svou perkusivní sestavou doplnil při písničce Take Me Over bubeníka, dostal set úplně nový rozměr. Byly to nejlepší chvíle celého setu.

Poslechněte si Cut Copy v Youradiu

Skvělých momentů si užívali i sami hudebníci, jak bylo vidět ve druhé polovině show, kdy si s úsměvem řekli o pivo a o pár minut později s kelímkem v ruce pokračovali zvesela dál. Do Prahy přijeli s velkou produkcí, která by si zasloužila větší stage i lepší akustické podmínky, a přestože Lucerna Music Bar vypadal plný, k pohybu měl každý místa dost; o tom, že by bylo vyprodáno, se nedalo uvažovat. Škoda, aktuální deska Free Your Mind pokračuje v řadě nadstandardních nahrávek skupiny, lístek nestál moc a návštěvníci si mohli skvěle vyčistit hlavu. Kdyby koncert proběhl v rámci festivalu typu Electronic Beats, získal by zřejmě větší ohlas.

Tak alespoň pro příště: Cut Copy jsou zábavná elektropopová kapela, kterou je dobré vidět naživo a pobavit se s ní. To totiž Cut Copy umí moc dobře.

Cut Copy
Praha, Lucerna Music Bar, 21. dubna 2014
Support: Deaths

Co Cut Copy hráli:

We Are Explorers, Take Me Over, Free Your Mind, Where I’m Going, So Haunted, Hearts On Fire, Take Me Higher, Feel The Love, Sun God, Out There On The Ice, Let Me Show You Love, House Of Love, Lights And Music; Need You Now

Témata:,