Fotoreport: Tady je Ektorovo. SaSaZu mu bylo malé

lukasbilinec3

Narvaný klub SaSaZu, atmosféra jako na světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Vítejte na křtu nové desky Detektor rappera Ektora, který si na něj včera přizval celou sadu spolupracovníků včetně Vladimira 518. Podívejte se na bohatý fotoreport a přečtěte si, jaké to bylo.

Zdá se, že hudební klub SaSaZu svědčí domácím rapovým jménům. Devětadvacetiletý Marko Elefteriadis aka Ektor ho dokázal zaplnit už podruhé. Tentokrát k tomu dokonce nepotřeboval ani DJ Wiche! Právě nejznámějšího českého rapového producenta někteří označovali za hlavního strůjce pompézního Ektorova úspěchu; také aby ne, když spolu vydali hned dvě desky. Nové album Detektor, které je venku pouhých pár dní, ale dokazuje, že nabitou nahrávku je Marko schopný ukuchtit i bez pomoci svého o sedm let staršího kolegy z branže.

Křest čtvrté desky proběhl reálně až v neděli. Do sobotní půlnoci totiž návštěvníky bavili “pouze“ DJs (zmiňme hlavně devatenáctiletého slovenského Special Beatze, který má na svědomí hned 6 tracků na Detektorovi a patří k největším domácím producentským talentům) a předskokan Momo, jenž předvedl dobrý výkon a jeho aktuální album Rival všem fanouškům energického rapu doporučujeme. Na rozdíl od hlavní hvězdy večera mu ale chybí hitovější písně.

Nový klip Ektora

Právě kvalitní songy z prvního společného alba s Wichem Ektor dříve neuměl prodat na koncertech a nějakou dobu mu trvalo, než fanoušky přesvědčil nejen ve studiu, ale i na stagi. Stovky odjetých koncertů za poslední roky jsou znát, a tak jsme v SaSaZu už dostali plnohodnotnou rapovou hvězdu, která je schopná udýchat dlouhé desítky minut rapové nálože a ve správnou chvíli publikum vyhapovat. Ektor se už nemusí schovávat mezi čtyřmi stěnami, je schopný maximálně uspokojit tisícihlaví dav. Když k tomu připočteme hosty jako Vladimír 518, Ego, Rytmus či Orion, pak je všem rapu-znalým čtenářům jasné, že to v neděli brzy ráno nemohlo dopadnout špatně. A také že nedopadlo: Detektor je pokřtěný a Ektor usedl na český rapový trůn.

Ať už to byl sedm let starý song Vidím to jako včera nebo pecky z nového alba, všechno energickému rapperovi fungovalo na výbornou. Rodák z Dobřichovic uletěl ostatním českým rapperům hodně daleko, a nejde jen o views na YouTube nebo počet fanoušků na Facebooku, ale i o projev na koncertech. Ektor se zkrátka pro pódium narodil. Vrcholem večera byl song Jak Jinak, který si s Ektorem zarapoval (zařval) celý plný klub a parta jeho kamarádů při něm rozjížděla ručníkovou párty.

Menším zklamáním byl pouze baro frajeris Rytmus, jenž si na pódium donesl tahák a text své pasáže z pecky Peníze četl z mobilu. Na čase, aby se ho naučil nazpavmět, protože mezi fanoušky je o něj extrémní zájem. Za pouhých 5 dní  jeho audio verze nasbírala na YouTube více než půl milionu shlédnutí. 

Ektor
Křest CD Detektor
Praha, SaSaZu, 7. 2. 2015

 

 

Témata:, ,