Gábina Gunčíková postoupila do finále Eurovize! Hezká tvářička táhne

Gabriela Gunčíková (22) jako první zástupkyně České republiky postoupila 10. května do finále mezinárodní písňové soutěže Eurovision Song Contest. Gratulujeme. Je jasné, že Gábina vítězí taky díky tomu, že je to krásná holka.

Tato soutěž již byla ukončena.

Zpěvačka Gabriela Gunčíková v semifinále reprezentovala ČR s písní I Stand. Příležitost hlasovat mělo více než 200 milionů televizních diváků po celé Evropě. Pravidla soutěže ale neumožňují hlasovat pro zástupce vlastní země. Polští fanoušci Gunčíkovou zvolili za Miss letošního ročníku Eurovize. Finále se uskuteční 14. května ve Stockholmu.

Gunčíkovou vybrala pětičlenná porota spolu s Českou televizí (ČT). Zasedl v ní například hudebník Michael Kocáb nebo účastník loňské Eurovize Václav „Noid“ Bárta. U sázkařů má česká zpěvačka podle ČT šance na vítězství jedna ku 66.Gábina se narodila 27. června 1993 v Kvasicích u Kroměříže.

V roce 2011 se dostala do finále druhé řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde prohrála se slovenským zpěvákem Lukášem Adamcem. Ve stejném roce se stala Objevem roku v anketě Český slavík.Dosud vydala dvě poprocková alba – Dvojí tvář (2011) a Celkem jiná (2013).

V roce 2012 vystupovala v muzikálu Kleopatra a o dva roky později se stala zpěvačkou americké rockové kapely Trans-Siberian Orchestra, se kterou absolvovala koncertní šňůru po západním pobřeží USA. Na jaře 2016 vystoupila v rámci koncertní show Rock Meets Classic v Německu a ve Švýcarsku. V současné době žije především v USA, do ČR se vrací na několik týdnů v roce.Odborníci oceňují především hlasový rozsah Gunčíkové.

Je milovnicí metalu a hard rocku, mezi její nejoblíbenější skupiny patří Iron Maiden nebo Whitesnake. V roce 2014 zvítězila v internetové anketě o nejlepší zpěvačku v historii SuperStar se ziskem 42 procent hlasů. Vítězka nejpopulárnější první řady této soutěže, Aneta Langerová, skončila na druhém místě s 19 procenty hlasů.

Videa: 12 písniček, které jste měli v roce 2006 ve svém playlistu

5 evropských letních hudebních festivalů, které stojí nejvíc za to