Galerie: Jak se vyrábějí filmové masky pomocí počítače?

Redakce

Motion capture je již pěkně dlouhou dobu součástí filmu. Do povědomí diváků se však dostalo až v roce 2002 s příchodem druhého dílu Pána Prstenů. Z Gluma totiž herec Andy Serkis udělal živou bytost schopnou interakce s ostatními. Pojďme se podívat, jaké další postavy se díky tomuto programu zrodily.

  • Avatar – V roce 2009 se na filmovém plátně objevil Avatar, projekt od úžasného Jamese Camerona, který je z velké části založen na mo-cap postavách. Vizuální svět díky 3D nabídl něco neuvěřitelného. Snímek zapsal do dějin.
  • Glum – Serkise si původně Jackson najal jen na namluvení Gluma, protože měl být kompletně vytvořen počítačem, ale to se hned z počátku změnilo. Musel tedy sám dotáčet všechny detaily samostatně ve studiu a bylo to náročné. Herec byl oblečen ve speciálním obleku se senzory po celém těle a obklopen hned několika kamerami.
  • King Kong – V roce 2005 se povedlo Jacksonovi vzkřísit King Konga. I ten byl stvořen mo-capem.
  • Davy Jones – V roce 2006 byl další pokrok v revoluční technologii, když Bill Nighy nemusel v pokračování Pirátů z Karibiku ztvárnit Davyho Jonese ve studiu, ale pohyboval se přímo na place jako ostatní herci.

Fanoušci Harryho Pottera, jásejte! Rowling píše čarodějnickou trilogii

Osobní asistentka Leonarda DiCapria promluvila: Jaký je herec ve skutečnosti? Je to fouňa?

Témata: