George Michael poprvé vystoupil v Praze. Hitů moc nenabídl

Lubos-Prochazka

George Michael má za sebou první koncert v Česku. Britský zpěvák zahájil v pondělí ve vyprodané pražské Státní opeře Symphonica: The Orchestral Tour. V doprovodu Českého národního symfonického orchestru zpíval výborně, jen nabídl málo hitovek, což řadu lidí zklamalo.

Smutné bylo, že na koncert do Státní opery se dostalo jen velmi málo skutečných fanoušků George Michaela . Drahé lístky (stály od 2 do 4 tisíc korun) si totiž koupily nebo obstaraly díky dobrým kontaktům desítky známých osobností, například moderátor Leoš Mareš s přítelkyní, moderátor Marek Eben nebo duo Těžkej Pokondr. Několik předních řad pak obsadili producenti turné a zpěvákův management.

George Michael má za sebou první koncert v Česku.Kompenzací pro fanoušky má být druhý Michealův koncert v rámci evropské šňůry, který proběhne 14. listopadu v O2 areně.

Večer Michael zahájil skladbou Through z posledního studiového alba Patiance. Fanoušci se také dočkali písní Praying ForTime, Kissing a Fool nebo Freedom. Milionkrát ohranou Last Christmas naštěstí zpěvák nechal u ledu. Zazněla i Russian Roulette od Rihanny nebo coververze Love Is a Loosing Gamy od zesnulé Amy Winehouse (+27).  Stingův hit Roxanne doprovodila provokativní projekce prostitutek. Publiku ve Státní opeře však přeci jen scházely Michaelovy hity; zaznělo jich jen pár, hlavně v závěru koncertu během tzv. medley.

"Byl to první koncert celé šňůry, takže je jasné, že si dneska producent George vezme ke stolu a řekne mu, které věci vyhodí a které naopak doplní. Oba museli vidět, že publikum zvedly ze židlí Georgovy hity. Takže jich do programu určitě zařadí více," řekl Kouli člen dua Těžkej Pokondr Roman Ondráček

Přiznal rozchod s přítelem
Zpěvák během pražského vystoupení přiznal, že se rozešel se svým dlouholetým přítelem Kenny Gossem. "Je na čase být upřímný. Kenny a já nejsme spolu již dva a půl roku," řekl Michael, který do teď rozchod popíral. Svému expříteli pak ve Státní opeře věnoval svoji novou písničku Where I Hope You Are. "Vztah s tímto mužem mi přinesl hodně zábavy a také hodně bolesti," pronesl George a odkazoval tím ke Gossově závislosti na alkoholu, kterým řešil smrt svých rodičů, a také závislosti na drogách, která ho přivedla do vězení.

V Praze se zdrží do středy
George Michael se podle informací Koule zdrží v Praze do zítřka. Kromě zkoušek s Českým národním symfonickým orchestrem, který ho bude doprovázet po celou dobu turné, si chce prohlédnout město.

V roce 2007 musel plánované vystoupení v Praze kvůli havárii kamionu s technikou zrušit, teď naštěstí k ničemu takovému nedošlo.

Čtěte také na Kouli: George Michael připravuje taneční album. Bude zaměřené na gaye

Témata:,