Guy Fixsen o Charlie Straight: Energie, talent a nápady

Hana-Slivova

Třinečtí Charlie Straight chystají svou druhou desku, tentokrát s britským producentem Guyem Fixsenem. S mužem, jenž pracoval například s Pixies nebo My Bloody Valentine, nahrávají v současné době singl. Guy má pro kapelu jen slova chvály: „Mají spoustu energie a nápadů, které dotáhnou do konce.“ 

Charlie Straight jste se poprvé setkal až letos v červenci v Třinci. Kluci se na vás vážně těšili, jaký byl váš první dojem?
Bylo to velmi milé. Albert má spoustu energie, nápadů, ale taky dokáže věci dobře organizovat. Neznám moc umělců, kteří by dokázali svoje představy dotáhnout tak, jako to dělají Charlie Straight. Když společně hrají, jde z nich energie, a navíc – na rozdíl od některých jiných kapel – svoje nástroje opravdu ovládají.

Několik písniček z nové, v pořadí druhé desky, která by měla vyjít na začátku roku 2012, kapela zahraje na podzimních Koule.cz koncertech Charlie Straight.

Zastávky podzimního turné: Plzeň, Vysoké Mýto, Olomouc, Ostrava, Brno a České Budějovice.

Jak se Charlie Straight ke Guy Fixsenovi dostali?  

Když jsem s Albertem a jeho kolegy z kapely mluvila, zdálo se, že mají jasnou představu o tom, jak by měly jejich nové písničky znít. Už jste novinky slyšel?
Slyšel jsem jen první desku She´s a Good Swimmer a pár rozdělaných písniček. Stejně jako řada dalších umělců se učí za pochodu a jsou si víc jistí tím, co dělat nechtějí, než tím, co dělají. Je to kapela, která ví, že v Čechách už uspěla, ale dál na sobě maká. Jsou dost chytří na to, aby se poučili z vlastních chyb, což je ostatně jediná cesta, jak se můžete zlepšovat.

V Třinci jste s kapelou strávil šest dní. Co bude dál? Domluvili jste se na spolupráci?
Ano, po týdenní pauze jsem se vrátil do Čech a natáčíme singl.

Spolupráce s Charlie Straight není vaše první české angažmá, produkoval jste desku Klenot Vypsané Fixy. Jsou si tyhle dvě kapely – očima producenta – vůbec něčím podobné?
Ne. Jsou to úplně jiné živočišné druhy.

Charlie Straight – Platonic Johny. Klip, za který kapela dostala v roce 2009 Anděla od Akademie populární hudby

 

 

Témata:,