Halloween II, chuchvalec zmatených obrazů a mrtvol roztahaných po pokoji

Eva-Slesingerova

Máte chuť na spoustu krve, uši drásající vřískot a pár kilo masa? Buď z vás měl být řezník, anebo si zajděte do kina na Halloween II.

Halloween II je od začátku do konce jeden velký chuchvalec zmatených obrazů, snů, reality a samozřejmě mrtvol roztahaných po celém pokoji.

Podívejte se na ukázky z filmu

http://www.youtube.com/watch?v=wVr8eLWuz8E

Postava masového vraha je naprosto přehnaná, téměř až nereálná. Přece jenom, když už ze se rozhodnete stát se masovým vrahem, budete své choutky realizovat spíš někde v temném koutě, abyste neměli příliš svědků, a nebudete se procházet po nemocnici nebo městě a nožem bodat všechny, které potkáte. Prostě, co záběr, to další pokroucená oběť s rozpáraným břichem, jež stihne uběhnout jen pár metrů a rychle skoná před kamerou.

Hlavní postava - Michael MayersChceme vědět víc!
Hlavní postavou je už klasicky Michael Mayers, psychicky narušený obr, který se vrací do rodného hnízda, aby našel svou v mládí ztracenou sestru a přivedl ji zpět k sobě a své zjevující se mrtvé matce. Začíná hon, kterému se nikdo nevyhne, včetně psychologa, jenž o Mayersovi napsal knihu a právě ji uvádí na pulty knihkupectví. Po celé Americe se tak rozpoutá zájem o delikventovu osobu a všichni dychtí po podrobnostech, které souvisí s jeho mládím v nápravném ústavu pro mladé vrahy. To ale ještě nikdo neví,  že se s tímhle vrahounem potká osobně – a možná se stane jeho další obětí. Dokonce i vrahova sestra, kterou Mayers nahání od začátku, běsnění neunikne. A na konci, i když příliš jasné to není, se zřejmě  zblázní.

Režisér Rob Zombie natočil tuhle řezničinu jako pokus o remake hororové klasiky řežiséra Carpentera z roku 1978. Ta byla opravdu velmi povedená, zadělala na další pokračování a svět ohromila naprosto novým pojetím strachu a zabíjení.

Se svým prvním filmem na téma Halloween přišel režisér Zombie v roce 2007 a tehdy ho kritika přijala vcelku dobře. Druhý díl ovšem nemá s tím prvním nic společného – příznivce Haloweenu akorát tak naštve.  I když – se svým příjmením na to má tak trochu nárok.

Halloween II
Horor / Thriller
USA, 2009, 101 min
Režie, scénář: Rob Zombie
Hrají: Tyler Mane, Malcolm McDowell, Sheri Moon Zombie, Scout Taylor-Compton, Brad Dourif, Danielle Harris
Premiéra v ČR: 29. října 2009