Album O Lásce se natáčelo od února ve studiu Dana Hádla. Na novince budou především domácí písničky mladých autorů, jako jsou například Radůza, Martin Chodúr, Michal Hrůza, Ondřej Brzobohatý-Gregor, Márdi ze skupiny Vypsaná fixa, Jiří Hradil z Tata Bojs, David Dvořák z Kašpárka v rohlíku a též frontman kapely Sunflower Caravan Andy Čermák. Několika písněmi přispěli i osvědčení autoři Jiří Zmožek, Petr Malásek, Jiří Březík, Jan Krůta a Václav Kopta. Český text šansonu Plus je pense a toi napsala sama zpěvačka.

„Při výběru písní jsem se řídila především vlastním citem. Nebylo to nic jednoduchého, protože se nám jich sešlo dvakrát tolik, než jsme mohli nahrát. Moc si vážím toho, že mi písničky nabídli i autoři o dvě generace mladší. Mnozí z nich v poslaných demo snímcích zpívali tak krásně, že se divím, že si je nenechali pro sebe,“ uvedla Zagorová.

Album dostalo název podle úvodní skladby Brzobohatého-Gregora O Lásce, která vypráví o zhmotnění lásky do podoby postavy, proto slovo láska je zde psáno s velkým L. Mezi nahranými písněmi jsou šansony, popové písničky, ale třeba i čardáš či prvky klezmeru a filmové hudby.

„Jsem rád, že jsme měli různorodý hudební materiál, se kterým se moc hezky pracovalo, který ve výsledku dělá album velmi příjemným, nadčasovým a podtrhuje jeho osobitost,“ podotkl producent Hádl.

Petr Kotvald: Nezvážněl jsem (rozhovor + písně)

5 českých hudebních festivalů, které stojí za to letos navštívit