Hansard a Irglová zahrají 1. února v pražské Lucerně


Držitelé Oscara za skladbu Falling Slowly Markéta Irglová a Glen Hansard vystoupí 1. února příštího roku ve velkém sále pražské Lucerny a 2. února v brněnském Semilassu. V České republice tak zahájí evropské turné k nové desce StrictJoy, v rámci kterého odehrají 22 koncertů ve dvanácti zemích.

Glen a MarkétaSympatická dvojice Glen Hansard, Markéta Irglová vyjíždí s novou deskou Strict Joy, jež vychází 26. října, na evropské turné. Těšit se na ně může i Praha a Brno.  

"Důvodem, proč turné začíná právě u nás, není jen fakt, že Markéta je tu doma. Roli hrála i podpora posluchačů a fanoušků v době, kdy byl celosvětový úspěch v nedohlednu," řekl Marek Irgl, otec Markéty, který Glena Hansarda a jeho The Frames přivedl na česká pódia.

Duo doprovodí The Frames
Duo vystupující pod hlavičkou pod hlavičkou The Swell Season doprovodí na pódiu další hudebníci, členové Hansardovy domovské kapely The Frames. Deska Strictly Joy navazuje na soundtrack k filmu Once a eponymní první album.  "Vzhledem k tomu, že Čechy a Morava byly pro Glena a The Frames v posledních sedmi letech vedle Irska téměř druhou domovskou scénou, dojde určitě i na blok písní této kapely," podotkl Irgl.

Poslechněte si ukázky z desky Strictly Joy

Album Strict Joy obsahuje tucet nových písní, které složili Hansard a Irglová dohromady, ale i zvlášť. Skladby odrážející i rozpad jejich partnerského vztahu vznikly během loňského roku, název desky si autoři půjčili z díla irského básníka Jamese Stephense. Na desce se objevuje i Javier Mas, kytarista Leonarda Cohena. (sli)

Falling Slowly z filmu Once

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 23. října v cenách od 440 do 935 Kč. Vstupenky na brněnský koncert budou stát 750 a 875 Kč.