Herci a herečky, kteří se dostali ze samého dna ulice až na vrchol slávy

Redakce

Filmové hvězdy, jejichž vysoký styl života si ani nedokážeme představit, vždycky nežily v luxusu, minimálně některé. Kdo se ze dna vyhrabal nahoru?

Mark Wahlberg – Marka všichni známe jako herce, rappera a producenta. Nikdo ale asi neví to, že byl v minulosti kriminálníkem, který vyrůstal v opravdu drsném prostředí. Mark je nejmladší člen v rodině a má dalších osm sourozenců. Ve třinácti letech byl závislý na kokainu, pendloval mezi rozvedenými rodiči a stal se z něj i rváč. Když mu bylo patnáct let, měl na krku dvě obvinění z obtěžování afroamerických spolužáků a v šestnácti letech byl souzen za pokus o vraždu. Jako nezletilý si ale odseděl jen čtyřicet pět dní. „Když jsem se vydal na dráhu zločinu, v hlavě sem měl tichý hlásek, který mi napovídal, že skončím ve vězení. Tři moji bratři už seděli, moje sestra dokonce tak dlouho, že jsem to přestal počítat, a konečně jsem tam byl i já. Později jsem si uvědomil, že to není ta cesta, kterou bych chtěl jít,“ svěřil se Mark, kterého si asi nejvíc pamatujete z fenomenálního filmu Méďa.

Halle Berry – Exotická kráska, která dokáže zamotat hlavu snad všem mužům, bohužel v dětství zažila velmi traumatický zážitek. Halle vyrůstala v rodině, kde bylo její matce ubližováno, a to až velmi brutálním způsobem. Otec se od nich naštěstí odstěhoval a podle informací s ním již nejsou ve spojení. Ve škole byla premiantkou a skončila s vyznamenáním. Její krása vynikala již ve školních letech a proto se účastnila několik soutěží krásy, ale poté se zaměřila na hereckou kariéru. Ve třiadvaceti se přestěhovala do New Yorku, ale velmi brzy se dostala na mizinu a dokonce přespávala u bezdomovců. Nevzdávala to a stále chodila na další a další castingy. První větší roli dostala v roce 1991 ve filmu Jungle Fever, kde si zahrála mladou drogově závislou dívku. Nyní je to velmi známá a oblíbená herečka, která si šla za svým snem.

Sylvester Stallone – Sylvester měl problém již během svého příchodu na svět, kdy mu lékaři přiskřípli nerv a on má tak v některých místech ochrnutou tvář. To způsobuje jeho legendární výraz se spadlým rtem. Vyrůstal v New Yorské čtvrti Hells KItchen a mnohdy si ho rodiče střídali kvůli nefungujícímu manželství. S nastupující pubertou měl i špatné výsledky ve škole a nějaké problémy se spolužáky. V patnácti letech se přestěhoval ke své mamince do Philadeplphie a už začalo svítat na lepší časy. Získal stipendium na studium ve Švýcarsku a mohl tak vycestovat za hranice, kde se seznámil s herectvím při adaptaci dramatu od Arthura Millera. Po návratu do Států se tak rozhodl studovat herectví na University of Miami, ale moc dlouho tam nevydržel. V roce 1969 se odstěhoval do New Yorku. Rozdal přihlášky na konkurzy, ale brzy se dostal na mizinu, proto přijal rolu v pornu. Byl na dně a musel prodat i svého milovaného psa. Nic ho ale nezastavilo a začal psát vlastní scénáře. Poprvé se prosadil v roce 1974 ve filmu Lords of Flatbush. Nejvíc ho ale samozřejmě proslavila boxerská série o Rockym. To je bojovník, co?

Skutečný příběh Dánské dívky: Umřela, protože chtěla mít děti

David Hasselhoff se vrací do Pobřežní hlídky!

Témata:,