Herci a herečky, kteří se z nuly dostali na vrchol

Redakce

Život se nepáře s nikým, ať jste celebrita, nebo ne. Pojďme se podívat na některé herce a herečky, kteří to v životě neměli jednoduché. Sáhli si na dno, ale dostali se až na vrchol.

  • Daniel Craig. S tímto skvělým hercem Hollywoodu se život nepáral. Narodil se učitelce tělesné výchovy a majiteli místního baru. Jeho rodiče se rozvedli, když mu byly čtyři roky, a více méně ho vychovávala jeho starší sestra Lea. Hercem chtěl být, už když mu bylo šest let a začal hrát ve školních divadlech. Oporou mu byla maminka. V jeho srdci vyhrál akční žánr, a to když byl v kině se svým tatínkem na bondovce s Rogerem Moorem. Těžké období nastalo v jeho šestnácti letech, kdy se rozhodl odejít ze školy a musel se o sebe postarat sám. Dokonce pár dní přespával na londýnských lavičkách. Dřina se mu ale nakonec vyplatila a v roce 1988 nastoupil na Guildhall School of Music, Drama. Dnes si svým jménem vydělává slušné prachy.
  • Hilary Swank. Herečka měla těžké dětství a ještě horší dospívání. Když ji bylo šest, rodina se přestěhovala do parku s obytnými přívěsy. Ve svých devíti se rozhodla pro školní divadlo a když jí bylo patnáct, její rodiče se rozešli a ona se s matkou přestěhovala do Los Angeles. První dny byly těžké, bydleli v autě nebo v prázdném domě, určenému k prodeji. První malá role pro ni byla ve filmu Buffy přemožitelka upírů. Dnes nehraje sice často, ale stále má hodnotu čtyřiceti milionů dolarů za film a k tomu má na kontě dva Oscary.
  • Jim Carrey. Komik se narodil do prosté kanadské rodiny jako nejmladší ze čtyř dětí. Už tehdy byl svou akčností oblíbený u ostatních spolužáků. Rodina se však dostala do velké finanční krize a musela se odstěhovat do jiného města. Chudák Jim pak musel pracovat a chodit do školy zároveň, ale nezvládal to. Později, když jeho rodiče konečně zvládli finanční situaci, se mohl věnovat tomu, co ho bavilo. Startem jeho kariéry byl projekt In Living Color. Dnes má dva Zlaté Glóby a konto se stopadesáti miliony dolarů.

Recenze: Rocky se možná opět prohuhlá k Oscarovi. Po čtyřiceti letech

Soud s Billem Cosbym pokračuje, obvinění ze znásilnění se asi jen tak nezbaví