Hodinu nevíš. Případ nemocničního vraha je v kinech


Pro fanoušky filmů režiséra Dana Svátka je dnešek "svátkem". Do českých kin totiž vstupuje jeho nový snímek Hodinu nevíš, který je inspirovaný činy heparinového vraha Petra Zelenky, odsouzeného na doživotí.

Případ "heparinového vraha", ošetřovatele Petra Zelenky, který v nemocnici vraždil pomocí heparinu pacienty, otřásl na přelomu let 2007 a 2008 celou republikou.
Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, kterého denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí. Tak právě to se snaží rozkrát film Hodinu nevíš.
Hlavní role ztvárnili Václav Jiráček (Hlídač 47, Krev zmizelého, Jánošík) a Ivan Franěk (Tajnosti, Ve větru hořím). (lbp)

Premiéra: 27. srpna 2009
Originální název: Hodinu nevíš
Produkce: ČR, SR, 2008
Žánr: drama
Formát: 1:1,85
Přístupnost: do 12 let nevhodný
Stopáž: 95 minut
Režie: Dan Svátek
Scénář: Dan Svátek, Miroslav Skačáni
Hudba: Varhan Orchestrovič Bauer
Hrají: Václav Jiráček, Ivan Franěk, Zuzana Kronerová, Petra Nesvačilová, Jana Krausová, Stanislav Zindulka, Jaroslava Adamová, Zita Kabátová a další.